Christian Eriksenin upea paluu EM-viheriölle sai jalkapallokansan herkistymään – "Kuinka kaunista!"

Christian Eriksen nousi valokeilaan, kun Tanska pelasi jalkapallon EM-kisojen avausottelussaan 1–1-tasapelin Slovenian kanssa.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa 17. peliminuutilla, kun Eriksen laukoi pallon tyylikkäästi avauskulmaan Jonas Windin hienosta esityöstä.

Tanska ei kuitenkaan pystynyt pitämään johtoasemaansa ottelun loppuun asti. Slovenia tuli vahvan rynnistyksensä ansiosta tasoihin, kun Erik Janzan kaukolaukaus lensi kimmokkeen kautta maaliin. Ottelu päättyi 1–1-tasapeliin.

Ottelun jälkeen ja aikanakin puheenaiheeksi nousi juuri Eriksen. Tanskalaistähden edelliset EM-kisat päättyivät vuonna 2021 jo avausottelussa, kun hän sai Suomea vastaan pelatussa ottelussa sydänpysähdyksen. Eriksen palasi EM-viheriölle upealla tavalla 1 100 päivää pelottavan sydänkohtauksensa jälkeen tekemällä Tanskan avausmaalin turnauksessa.

– Uskomaton tarina. 1 100 päivää sen jälkeen, kun hän sai sydänpysähdyksen EM-kisoissa, ja vaikutti siltä, ettei hän koskaan pystyisi enää pelaamaan huippujalkapalloa, Christian Eriksen tekee maalin Tanskalle EM-kisoissa 2024. Mahtavaa, mediapersoona ja toimittaja Piers Morgan hehkuttaa X-tilillään.

– Kuka ikinä onkaan vastuussa Christian Eriksenin tarinasta, menee täysin hulluksi käsikirjoittajien huoneessa, CBS:n toimittaja Aaron West kirjoittaa.

– Pimeydestä valoon kolme vuotta myöhemmin. Kuinka kaunista, italialaistoimittaja Fabrizio Biasin kirjoittaa.

Eriksenistä tuli maalinsa myötä 32 vuoden ja 123 päivän iässä Tanskan historian vanhin maalintekijä EM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat