Chilibroileria avokado-jogurttikastikkeen ja lämpimän punajuurisalaatin kera 19.10.2001

Toim. Kati Nappa

Lämmin punajuurisalaatti


n. 600 g raakoja punajuuria
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
n. 1 dl vettä
mustapippuria
1-2 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa

Lisäksi:

rucola-, side- ja amerikansalaattia
tuoretta basilikaa
vähän rypsiöljyä

1. Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne käsin tai koneella karkeaksi raasteeksi.( käytä muovipusseja tai -hansikkaita käsien suojana ja varo ettei punajuurta joudu vaaleille pinnoille).
2. Lorauta paistokasariin vähän öljyä ja pehmitä punajuuriraastetta pannulla viitisen minuuttia lastalla käännellen.
3. Mausta suolaripauksella ja lisää joukkoon vähän vettä ja anna hautua, kunnes neste on imeytynyt ja punajuuri pehmeää.
4. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehu- tai viinietikkatilkalla.
5. Voit tarjota punajuuren kuumana, haaleana tai kylmänä.
6. Levitä laakealle vadille revityt salaatin lehdet ja nosta punajuuri päälle. Pirskota sekaan vähän hyvää öljyä ja ripottele pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä.

Chilibroileri


4 broilerin rintaleikettä tai -fileetä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
chilimausteseosta maun mukaan

1. Leikkaa rintafileepalat vinottain kahtia ja nuiji kevyesti. Leikkeet ovat valmiiksi ohuita.
2. Ruskista broileripalat kevyesti. Mausta suolalla ja chilillä.
3. Hauduta kannen alla kypsäksi miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä kääntäen. Voit lisätä pannulle tilkan vettä tai kanalientä (fondista).

Avokado-jogurttikastike

2 kypsää avokadoa + tilkka sitruunamehua
2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa, mustapippuria

1. Halkaise avokadot ja poista siemen. Koverra hedelmäliha lusikalla ja soseuta avakadot haarukalla tai sauvasekoittimella. Pirskota päälle tarvittaessa vähän sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
2. Sekoita sose jogurtin joukkoon ja mausta.
3. Tarjoa broilerin, punajuurisalaatin, hyvän leivän ja (keitettyjen perunoiden) kera.

Lue myös:

    Uusimmat