Toim. Kati Nappa
Lämmin punajuurisalaatti
n. 600 g raakoja punajuuria
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
n. 1 dl vettä
mustapippuria
1-2 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
Lisäksi:
rucola-, side- ja amerikansalaattia
tuoretta basilikaa
vähän rypsiöljyä
1. Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne käsin tai koneella karkeaksi raasteeksi.( käytä muovipusseja tai -hansikkaita käsien suojana ja varo ettei punajuurta joudu vaaleille pinnoille).
2. Lorauta paistokasariin vähän öljyä ja pehmitä punajuuriraastetta pannulla viitisen minuuttia lastalla käännellen.
3. Mausta suolaripauksella ja lisää joukkoon vähän vettä ja anna hautua, kunnes neste on imeytynyt ja punajuuri pehmeää.
4. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehu- tai viinietikkatilkalla.
5. Voit tarjota punajuuren kuumana, haaleana tai kylmänä.
6. Levitä laakealle vadille revityt salaatin lehdet ja nosta punajuuri päälle. Pirskota sekaan vähän hyvää öljyä ja ripottele pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä.