Charles Leclerc ratkaisi paalupaikan yhdessä mutkassa – video paljastaa, miten Max Verstappen pimahti kuultuaan menetetystä mahdollisuudesta

Charles Leclerc oli ristiriitaisin tuntein saavutettuaan kotimaisemissaan F1-uransa kahdeksannen paalupaikan. Aika-ajot päättyivät punaisiin lippuihin, kun Leclerc itse ajoi autonsa seinään radan loppupäässä, uima-altaan jälkimmäisessä mutkayhdistelmässä.

Leclerc ja tallikaverinsa Carlos Sainz tekivät aika-ajojen edetessä pohja-aikoja tasatahtiin. Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Valtteri Bottas olivat käytännössä ainoat, jotka pystyivät vastaamaan Ferrari-kaksikon vauhtiin.

Päätösosiossa paalupaikkaan otti kiinnityksen ensin Verstappen, ja hänen perässään ajanut Bottas jäi 0,060 sekuntia. Leclerc vastasi pari minuuttia myöhemmin ajalla 1:10,346, joka oli 0,230 sekuntia Verstappenin noteerausta parempi ja oikeutti lopulta paalupaikkaan.

Leclercin perässä rataa kiertänyt Sainz oli pitkään vielä tallikaveriaankin paremmassa vauhdissa, kunnes hävisi Leclercille aivan radan loppuosassa, Rascasse-mutkassa kerralla 0,206 sekuntia. Maaliviivalla Sainzin ero Leclerciin oli 0,265 sekuntia.

Pian Sainzin jälkeen oli Bottaksen vuoro parantaa aikaansa. Suomalainen oli uima-altaan kohdalla vain kaksi sadasosaa Leclerciä perässä, mutta aivan kuten Sainz, Bottas hävisi Leclercille Rascasse-mutkassa peräti 0,249 sekuntia. Maaliviivalla Bottaksen ero Leclerciin oli 0,255 sekuntia.

Kärkimiehistä ainoa, joka pysyi Leclercin vauhdissa Rascasse-mutkassa oli Verstappen (+0,029), mutta Red Bull -kuski oli pudonnut monacolaisen kyydistä jo ennen tätä. Verstappen hävisi Leclercille tunnelin jälkeisessä shikaanissa kerralla 0,210 sekuntia.

Kun Leclerc ajoi aika-ajojen loppuhetkillä seinään, Bottas ja Verstappen olivat parantamassa aikaansa: Bottas vain niukasti, Verstappen varsin selvästi.

Sainz taas oli hitaampi kuin ensimmäisellä vedollaan, mutta kun ensimmäinen veto oli ollut Rascasse-mutkaan asti niin ylivertainen, hän oli silti nopeampi kuin Leclerc omalla vedollaan.

F1 on jakanut Twitter-tilillään videon siitä hetkeestä, kun Verstappen huomasi tunnelissa ajaessaan, miten punaisisista lipuista kertovat valotaulut syttyivät. Kirosanat sinkoilivat, ja Verstappen oli äärimmäisen turhautunut.

– Aaah, tämä olisi ollut se kierros!

Verstappen oli tunneliin ajaessaan 0,102 sekuntia Leclerciä edellä, ja edessä oli vielä tunnelin jälkeinen shikaani, jossa hän oli hävinnyt Leclercille aiemmalla yrityksellään yli kaksi kymmenystä.

Lue myös:

    Uusimmat