Menettääkö Charles Leclerc paalupaikkansa? Aika-ajot päättänyt kolari huolettaa Ferrari-leirissä

Charles Leclerc palautti Ferrarin Monacossa paalupaikalle ensimmäisen kerran sitten vuoden 2019 Meksikon GP:n. Mutta se, starttaako Leclerc huomenna paalupaikalta, on kokonaan toinen asia.

Leclerc oli paalupaikassa kiinni aika-ajojen viimeisten vetojen alkaessa. Kun kellossa oli jäljellä reilut 20 sekuntia, Leclerc ajoi seinään uima-altaan jälkimmäisessä mutkayhdistelmässä.

Punaiset liput keskeyttivät aika-ajot, eikä kukaan voinut enää yrittää parantaa aikaansa.

– On valitettavaa päätyä seinään. Tämä paalupaikka ei tunnu samalta. Mutta samaan aikaan olen erittäin tyytyväinen kierrokseeni. Ensimmäinen mutka oli vaikea, en ajanut siinä hyvin. Sitten naulasin toisen ja kolmannen sektorin.

Leclerc oli ollut nopein myös toisessa aika-ajo-osiossa. Viimeisen osion odottaminen oli hänen mukaansa vaikeaa.

– Olin henkisesti vaikeassa tilanteessa toisen osion jälkeen. Olin tunteellinen autossa, mutta sitten ajattelin, että nyt pitää saada kaikki kohdalleen. Ja myös tein sen. Olen uskomattoman onnellinen. Oli iso yllätys kaikille, että olemme sijoilla yksi ja neljä.

Ilmassa on vielä kysymysmerkkejä sen suhteen, miten pahasti Leclercin auto vaurioitui loppuhetkien kolarissa. Mikäli vaurioiden korjaaminen edellyttää isompaa remonttia esimerkiksi vaihdelaatikkoon liittyen, Leclerc menettänee ykkösruutunsa. Ja tämä huolettaa.

– Olen huolissani, mutta katsotaan.

Tallipäällikkö Mattia Binotto lausui Sky Sportsin haastattelussa saman huolen.

– Annetaan mekaanikoiden ja insinöörien tarkistaa vaihdelaatikko, ja katsotaan sitten muutaman tunnin päästä.

Lue myös:

    Uusimmat