Charles ja Letizia tapasivat – prinssin harvinaisen intiimi tapa tervehtiä vaikutti yllättäneen Espanjan kuningattarenkin

Prinssi Charles ja kuningatar Letizia tapasivat harvinaisesti Iso-Britanniassa.

Espanjan kuningatar Letizia, 49, tapasi Ison-Britannian prinssi Charlesin, 73, tiistaina 5. huhtikuuta Englannin Aucklandin linnassa, ja sai kruununperijältä harvinaisen lämpimän vastaanoton paikalle saapuessaan. Kuninkaallinen kaksikko tapasi toisensa espanjalaistaiteilija Francisco de Zurbarán uuden näyttelyn tiimoilta. 1600-luvulta eläneen taiteilijan työt ovat sijainneet Aucklandin linnassa yli 250 vuoden ajan.

Prinssi Charles on ottanut aiemmin tavaramerkikseen namaste-tervehdyksen, eli tervehtii yleensä ihmisiä painamalla kätensä yhteen ja pienellä kumarruksella. Letizian tavatessaan Charles intoutui kuitenkin suukottamaan kuningatarta kummallekin poskelle sekä suukottamalla niin ikään tämän kättä.

Varsinkin koronapandemian huomioon ottaen tervehdys vaikutti varsin intiimiltä – kuten myös sen puolesta, että kyseessä oli nimenomaan prinssi Charles, joka ei varsinaisesti ole tunnettu tuttavallisista tervehdyksistä. 

Kuningatar Letizia oli yksi useista eurooppalaisista kuninkaallisista, jotka osallistuivat maaliskuun lopulla Lontoossa kuningatar Elisabetin edesmenneen aviomiehen prinssi Philipin muistotilaisuuteen. Prinssi Philip menehtyi 99-vuotiaana 9. huhtikuuta vuonna 2021. Letizian kanssa tilaisuudessa oli mukana hänen aviomiehensä, Espanjan kuningas Felipe.

Tilaisuudessa oli mukana liuta muitakin eurooppalaisia kuninkaallisia, kuten muun muassa Monacon ruhtinas Albert, Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia sekä Tanskan kuningatar Margareeta.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat