Carpaccio ja cashewpähkinöitä 3.11.2000

Toim. Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraina Visa Nurmi ja Antti Vahtera

noin 400 g naudan sisäfileetä
noin 50 g cashewpähkinöitä
parmesanlastuja
vaalealeipäkuutioita
oliiviöljyä mustapippuria
suolaa

1. Poista naudanfileestähyvin kalvot ja rasva.
2. Pakkaa filee tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivaksi käsittelyyn.
3. Paahda leipäkuutiot ja pähkinät oliiviöljyssä pinnoitetulla pannulla rapeiksi.
4. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea.
5. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt ja nosta ne lautaselle vieri viereen.
6. Peitä liha kelmulla ja painele vaikkapa pienen suorapohjaisen katilan pohjalla liha tasaisen ohueksi.
7. Poista kelmu ja ripottele pinnalle pähkinää, leipää ja parmesanlastuja.
8. Ripottele oliiviöljyä päälle.
9. Mausta pippurilla ja suolalla.

Lue myös:

    Uusimmat