Mainos

Caritan suunnitelma: Kruununkuja

Kruununkujan valoisassa rivitalohuoneistossa on neljä makuuhuonetta, olohuone ja ruokailutila sekä keittiö ja kaikki yhdessä tasossa. Huoneisto on muuten hyvässä kunnossa, mutta kaipaa kunnon pintaremonttia. Kolmessa huoneessa tarvitaan sekä seinien maalaamista, että sisustuksen uudelleen stailaamista. Makuuhuone oli pakattu täyteen huonekaluja ja sinne pääsi vain ahtautumalla kapeaa käytävää pitkin.

Olohuone oli joskus aikaisemmin stailattu hienosti siniseen sävyyn, mutta myyntiä varten haluan muuttaa olohuoneen väriskaalan valkoiseksi. Maaliksi valitsen Tikkurilan Harmony valkoisen. Myös ikkunapuitteet, jotka olivat vaalean siniset, kannattaisi tässä vaiheessa maalata, ja se tehdään Tikkurilan valkoisella ikkunamaalilla. Kun olohuone on maalattu, siihen voi asentaa sisustustakkan ja lisäksi sinne tuodaan valkoinen sohva ja nojatuoli. Yleisvärisävyksi tulee lämmin ruskean sävy, käytän vaalean ja punertavan ruskeaa sisustuksen värimaailmaan. Matoksi tulee vaalea ja ihanan pehmeä villa-pellavanukkamatto. Ikkunoihin laitetaan pitkät vaaleat verhot pehmentämään olohuoneen ilmettä. Ruokahuoneeseen jää ennalleen komea kristallikruunu ison ruokapöydän päälle. Eteisessä siivotaan kaikki ylimääräiset tavarat pois ja sinne tuodaan iso peili luomaan avaruutta.

Pikkuhuoneista sisustetaan yksi työhuoneeksi ja sinne tulee vain työpöytä sekä kirjahylly. Pöytä ja hylly ovat samalla seinällä jättäen kulkureitin ikkunalle vapaaksi. Näin saadaan myös luonnonvalo tulvimaan huoneeseen. Seuraavista huoneista tehdään tytön ja pojan huoneet niin, että toisessa värisävy on punainen ja toisessa sininen. Seinät ovat valkoiset ja värit tulevat ainoastaan tekstiileistä. Sisustus on yksinkertainen vain sänky, kirjoituspöytä ja pieni nojatuoli. Myyntiä ajatellen ei kannata sisustaa huoneita liian täyteen. Makuuhuone maalataan myös valkoiseksi ja poistetaan sieltä suurin osa huonekaluista. Sinne jää ainoastaan sänky, yöpöydät ja pieni kirjahylly-tv-taso. Värit luodaan tekstiileillä, jotka ovat vaalean ja tumman sinistä eri sävyissä.

Suihku- ja saunaosasto on siististi remontoitu eikä sinne tarvita muutoksia. Pikku wc sen sijaan tarvitsee kokonaan uuden ilmeen. Seinät kaakeloidaan vaalealla laatalla, vaihdetaan allas ja allaskaappi, uusitaan seinäkaappi peilikaapiksi, ja vaihdetaan valaisimet spottivaloiksi.

Näillä toimenpiteillä saadaan uusi vaalea ilme ja selkeä huonejärjestys tähän kodikkaaseen asuntoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.