Mainos

Caritan suunnitelma: Kehäkukantie

Kehäkukantien varrella sijaitsevassa kodikkaassa rivitalossa on iso ullakko, joka pitää saada käyttökuntoon. Ullakolle vie nyt pienet ja hatarat ullakkotikkaat. Niiden tilalle täytyy saada uudet portaat, jotka ovat turvalliset ja helpot käyttää. Toinen ongelma on portaiden sijainti suoraan etuoven edessä. Suunnittelin ullakolle kulkua varten kiinteät portaat, joissa on välitaso ulko-oven yläpuolella. Sieltä porrasaskelmat laskeutuvat alas olohuoneen puolelle. Näin saadaan tukevat portaat, tosin kapeat, mutta ne eivät vie liikaa tilaa eteisestä.

Ullakon aukkoa suurennettiin myös niin, että siitä pääsee vaivattomasti kulkemaan. Yläkertaan saadaan näin käyttökelpoinen makuuhuone. Siellä maalattiin seinät ja katto Tikkurilan maalarinvalkoisella. Näin saatiin lisää valoa ja tilantuntua. Kirkas punainen ja sininen väri tekstiileissä ja tauluissa raikastaa makuuhuoneen. ilmettä. Turhan iso lipasto ja työpöytä siirretään pois.

Alakerran pikkuhuoneeseen sijoitetaan työpiste. Sen seinien värinä oli vahva tummanpunainen, joka antoi liian pimeän yleisvaikutelman huoneeseen. Seinät maalattiin vaalean kellertävällä sävyllä, (Tikkurilan Symphony G 304 väri). Huone sisustettiin edelleen vanhaan tyyliin ja huoneessa ennestään olevien sohvakalusteiden lisäksi tuotiin Iskusta Ekenäs kirjoituspöytä, joka sopii erinomaisesti tyyliin. Matto vielä lattialle antamaan pehmeyttä ja myös taulut järjestettiin uudelleen tyylin sopivaksi. Näin huoneessa voi työskennellä tai vaikkapa juoda kupin teetä ystävien kanssa.

Olohuone ja keittiö, oikeammin tupakeittiö on tilava ja kodikas. Sieltä löytyy sekä takka että iso ruokapöytä. Portaiden takia vietiin iso lipasto pois ja tuotiin kapeampi ja pienempi sen sijaan. Sohva sijoitettiin pitkälle seinälle ja sinne tuotiin myös uusi nojatuoli, näin saatiin mukava ja viihtyisä istuinryhmä. Keittiö sai muutaman maustekasvin ja työpöydälle hedelmäasetelman, joka antaa välimeren tunnelmaa. Hauskan, katosta ruokapöydän yläpuolella riippuvan tukin päälle asensin lasituikut. Näin asunnon koko asuttava pinta-ala on saatu hyvin käyttöön.

Ulos pihalle asettelin muutaman ruukkukasvin ja terassille ulkopöydän ja pari tuolia.

Kiitokset: Tikkurila, Isku, Ikea, Viherpaja, Stockmann ja Lexington.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.