Mainos

Bush nuorempi vastaanotti ehdokkuuden

Yhdysvaltain republikaanien vastaleivottu presidenttiehdokas George W. Bush on ottanut virallisesti vastaan ehdokkuutensa republikaanien puoluekokouksessa Philadelphiassa.

Bush sanoi ottaessaan ehdokkuuden vastaan, että maa tarvitsee muutosta johtoonsa, jotta Clinton ja Goren aikoina syntyneet ongelmat saadaan selvitettyä. Bush yritti pitää mahdollisimman myönteisen puheen Philadelphian puoluekokoukseen kokoontuneille republikaaneille. Hän varoi hyökkäämästä liian rajusti kahdeksan vuotta hallinnutta demokraattikaksikkoa vastaan, mutta hän antoi samalla selkeästi ymmärtää, että maan johdossa on ollut puutteita.

-Heillä on ollut tilaisuutensa. He eivät ole johtaneet, me tulemme johtamaan, toisti Bush useasti puheessaan. -Joudumme kohtaamaan kovia asioita: kansallista turvallisuutta kohtaavat uhat, terveys- ja eläketurvaa kohtaavat vaarat, muuten oman aikamme haasteet aiheuttavat kriisejä omille lapsillemme, sanoi Bush puheessaan.

Bush korosti myös olevansa ulkopuolinen Washingtonin sisäpiireissä ja hän sanoi äänensävyn Washingtonissa vaihtuvan, jos hänet valitaan.
-Minulla ei ole vihollisia, joita vastaan taistella, eikä myöskään osuutta viime vuosien kitkeriin kiistoihin, hän sanoi.

Bushin ensimmäinen linjapuhe

Bush korosti selvästi omaksumaansa vaaliteemaa, "myötätuntoista konservatismia", jonka mukaan sosiaaliset ongelmat liikuttavat myös republikaaneja. Bush lupasi "laajentaa varallisuuden jokaiseen Amerikan kaukaiseen kolkkaan".

-Meidän on käytettävä nämä hyvät ajat suuriin päämäärin, hän sanoi. Bush lupasi myös panostaa armeijaan. -Meillä on armeija, jolla on liian vähän varaosia sekä moraalia, painotti Bush. Puoluekokouspuhe oli Bushille todellinen näytön paikka, puheellaan hänen oli pystyttävä vakuuttamaan kaikki epäilijät siitä, että hän on valmis kilpaan ja että hänessä on todella ainesta presidentiksi.

Monet oikeistokonservatiivit ovat olleet huolissaan Bushin selvästä liukumisesta poliittiseen keskustaan, sillä vaalipuheissa jäävät nyt vähemmälle monille tärkeät perhearvot ja abortin vastaisuus. Koko puolue on kuitenkin valmis lähes yksimielisesti ryhmittymään Bushin taakse vaalikampanjassa.

Uusimman mielipidemittauksen mukaan Bush johtaa kilpailijaansa varapresidentti Al Gorea kannatusprosentein 48-34. Tilanteen uskotaan kuitenkin jälleen tasoittuvan, kun demokraatit ovat vuorostaan valokiilassa oman, elokuun 14. päivänä alkavan puoluekokouksensa aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.