Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Burgundinpata ja valkosipuli-perunamuussia

Julkaistu 17.03.2005 06:00(Päivitetty 17.03.2005 12:51)

Burgundinpata (4 annosta)

Burgundin pataaBurgundin pataaRuokala

  • 500 g naudan paistikuutioita
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl lihalientä
  • 2,5 dl punaviiniä
  • 2 isoa sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 porkkanaa
  • 1 rasia herkkusieniä
  • suolaa ja pippuria

Ruskista lihat ja lohkotut herkkusienet paksupohjaisessa kasarissa tilkassa öljyä tai voissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pataan punaviini, lihaliemi ja pilkotut porkkanat sekä lohkotut sipulit. Hienonna joukkoon myös valkosipuli ja lisää timjami sekä laakerinlehti. Hauduta pataa noin tunti välillä nestettä lisäten jos tarpeen. Tarkista lopuksi maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Valkosipuli-perunamuusi (4 annosta)

  • 6-8 isoa perunaa
  • 8 valkosipulin kynttä
  • 50 g voita
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Kuori valkosipulit ja hienonna ne karkeasti. Lämmitä maito ja lisää sinne valkosipulit. Anna hautua hetki. Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja valuta vesi pois. Kaada valkosipulimaito perunoiden päälle ja lisää voi. Vatkaa tasaiseksi muusiksi esim. sähkövatkaimella. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Resepti: Henri Alén/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Tänne "peltipoliisien" keräämät rahat menevätAlligaattori sai porttikiellon ruokakauppaan YhdysvalloissaNäin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloaLaihdutuslääkkeissä huolestuttava trendiMoni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoinHaaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:29
    Liikennevalvonta

    Tiesitkö? Tänne "peltipoliisien" keräämät rahat menevät

  • Eilen22:42
    Luonto ja eläimet

    Alligaattori sai porttikiellon ruokakauppaan Yhdysvalloissa

  • Eilen21:35
    Kevennykset

    Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloa

  • Eilen20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • Eilen19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin