Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Burgundinpata ja valkosipuli-perunamuussia

Julkaistu 17.03.2005 06:00(Päivitetty 17.03.2005 12:51)

Burgundinpata (4 annosta)

Burgundin pataaBurgundin pataaRuokala

  • 500 g naudan paistikuutioita
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl lihalientä
  • 2,5 dl punaviiniä
  • 2 isoa sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 porkkanaa
  • 1 rasia herkkusieniä
  • suolaa ja pippuria

Ruskista lihat ja lohkotut herkkusienet paksupohjaisessa kasarissa tilkassa öljyä tai voissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pataan punaviini, lihaliemi ja pilkotut porkkanat sekä lohkotut sipulit. Hienonna joukkoon myös valkosipuli ja lisää timjami sekä laakerinlehti. Hauduta pataa noin tunti välillä nestettä lisäten jos tarpeen. Tarkista lopuksi maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Valkosipuli-perunamuusi (4 annosta)

  • 6-8 isoa perunaa
  • 8 valkosipulin kynttä
  • 50 g voita
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Kuori valkosipulit ja hienonna ne karkeasti. Lämmitä maito ja lisää sinne valkosipulit. Anna hautua hetki. Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja valuta vesi pois. Kaada valkosipulimaito perunoiden päälle ja lisää voi. Vatkaa tasaiseksi muusiksi esim. sähkövatkaimella. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Resepti: Henri Alén/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessäVappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"Joka seitsemäs suomalainen masentuu elämänsä aikana – tällainen on yksinäisyyden yhteys masennukseenTähtiankkurit joutuivat tukalaan paikkaan oudossa kisassa – näin siinä käviKauppakeskusten pysäköintialueet ruuhkautuvat joulun alla – autoilija, osaatko toimia?Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:03
    Onlyfans

    Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessä

  • 17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

  • 15:59
    Asian ytimessä.doc

    Joka seitsemäs suomalainen masentuu elämänsä aikana – tällainen on yksinäisyyden yhteys masennukseen

  • 13:55
    Joulu

    Tähtiankkurit joutuivat tukalaan paikkaan oudossa kisassa – näin siinä kävi

  • 11:59
    Pysäköinti

    Kauppakeskusten pysäköintialueet ruuhkautuvat joulun alla – autoilija, osaatko toimia?