Burgundinpata ja valkosipuli-perunamuussia

Burgundinpata (4 annosta)

  • 500 g naudan paistikuutioita
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl lihalientä
  • 2,5 dl punaviiniä
  • 2 isoa sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 porkkanaa
  • 1 rasia herkkusieniä
  • suolaa ja pippuria

Ruskista lihat ja lohkotut herkkusienet paksupohjaisessa kasarissa tilkassa öljyä tai voissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pataan punaviini, lihaliemi ja pilkotut porkkanat sekä lohkotut sipulit. Hienonna joukkoon myös valkosipuli ja lisää timjami sekä laakerinlehti. Hauduta pataa noin tunti välillä nestettä lisäten jos tarpeen. Tarkista lopuksi maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Valkosipuli-perunamuusi (4 annosta)

  • 6-8 isoa perunaa
  • 8 valkosipulin kynttä
  • 50 g voita
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Kuori valkosipulit ja hienonna ne karkeasti. Lämmitä maito ja lisää sinne valkosipulit. Anna hautua hetki. Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja valuta vesi pois. Kaada valkosipulimaito perunoiden päälle ja lisää voi. Vatkaa tasaiseksi muusiksi esim. sähkövatkaimella. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Resepti: Henri Alén/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat