Bulevardi ja wellness-osasto – MTV vieraili Hämeenlinnan uudessa naisvankilassa: "Kaikki mitä normaalillakin ihmisellä on"

3:32
Kampaamo, kirjasto, kahvila... Katso videolta, mitä kaikkea uusi naistenvankila tarjoaa asukkailleen.

MTV:n Rikospaikan toimittajat saivat esittelykierroksen vankilanjohtajalta Hämeenlinnan uudessa naisvankilassa.

Katso videolta, mitä kaikkea uusi naistenvankila tarjoaa asukkailleen.

Ei kaltereita, bulevardi ja kampaamo. Keskeneräiseen naistenvankilaan on haettu uusia ratkaisuja, kuten vankilanjohtaja Tuomo Kärjenmäki toteaa.

Kalterittomuus perustuu siihen, että vankilan pihalla on niin sanottu laserkeilaus. Ikkunasta ei voi karata ilman hälytyksen laukeamista.

Vähintään yhtä mielenkiintoisia ratkaisuja löytyy rakennuksen sisältä. Vangeille tarjotaan paljon virikkeitä, joista yksi on wellness-osastoksi kutsuttu tila. Wellness-osastolla voi esimerkiksi leikkauttaa tai värjätä hiuksensa.

Onpa vankilassa puitteet monenlaiselle liikunnalle, nykyaikainen kirjasto ja kappeli muiden uskontojen harjoittamista unohtamatta. Selleissä on rajattu pääsy internetiin omalla vankipäätteellä.

– Tämähän sisältää kaiken, mitä normaalillakin ihmisellä on. On suihku ja vessa ja saunakin, Kurjenmäki kertoo saniteettitiloja esitellessään.

Vähän ankeammasta eristyssellistä kalterit sentään löytyvät. Tiilenpäitä ei kuitenkaan marraskuussa käyttöön otettavassa vankilassa pääse lukemaan, Kurjenmäki letkauttaa rakennuksen arkkitehtuuriin viitaten.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja