Broilerimureke, Inkivääri-appelsiini porkkanat ja curry riisi 8.4.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Broilerimureke


500g broilerin jauhelihaa
2dl kermaa tai kermaviiliä
1-2 rkl kaprista
2 rkl tomaattichili kastikastiketta
2 kanamunaa
1 dl korppujauhoa
yrttisuolaa
200g pakastevihanneksia
( kanalientä voiteluun)
Sekoita kulhossa keskenään kerma tai kermaviili, kaprikset, chilikastike, kanamunat ja yrttisuola ja anna seoksen vetäytyä noin 10 minuuttia.
Lisää seokseen jauhettu broileri. Voit jauhaa esim. broilerin rintafileet monitoimikoneessa, mikäli valmiiksi jauhettua broilerin lihaa ei ole kaupassa.
Mureke on helpoin kypsentää pitkulaisessa vuoassa. Jos vuoka ei ole pinnoitettu rasvaa se kevyesti. Laita ensin puolet mureketaikinasta vuoan pohjalle ja sen jälkeen pussillinen pakastevihanneksia ja loput mureketaikinasta.
Laita mureke kypsymään 175C asteiseen uuniin noin 1 1/2 tunniksi. Voit valella mureketta kanaliemellä kysymisen aikana, jotta se saa kauniimman paistopinnan.

Inkivääri-appelsiini porkkanat


6-8 porkkanaa
1 rkl sokeria
1 tl maissijauhoa
1/4 tl suolaa
1/4 tl inkivääriä
1 1/2 - 2 dl appelsiini tuoremehua
1 rkl voita
Kuori ja pese porkkanat, pilko ne pituussuunnassa 8 osaan. Kypsennä porkkanat noin 8 minuuttia höyryssä. Laita kattilaan sokeri, maissijauho, suola, inkivääri ja appelsiinimehu.
Sekoita ainekset ja kiehauta koko ajan samalla sekoittaen. Kun seos on kiehahtanut lisää voi ja ota kattila hellalta. Kaada kastike kuumien porkkanoiden päälle. Koristele tuoreella silputulla persiljalla.

Curry riisi


2 dl puuroutumatonta riisiä
4 dl vettä
1/4 tl suolaa
1 tl currya
Kiehauta vesi ja lisää riisit ja suola. Vähennä lämpöä ja anna riisin kypsyä hauduttamalla kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita riisejä pari kertaa puuhaarukalla kypsymisen aikana. Kun riisit ovat kypsiä lisää curry ja sekoita.

Lue myös:

    Uusimmat