Broileria eteläamerikkalaisittain 9.5.2001

4-5 broilerin rintafileetä tai -palaa
tilkka öljyä
1-2 tl chilimaustetta
0,5 -1 tl rouhittuja koriantereita
2 tl kanelia
ripaus muskottia
2 tl (ruskeaa)sokeria
1/2-1 purjo
2 sipulia
pala chiliä
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
kanalientä tarvittaessa
2 kokonaista pakastemaissia tai 1 pss maissinjyviä(pakaste)
persiljaa tai tuoretta korianteria
Leikkaa broilerin fileet poikittain kahtia. Huuhdo ja viipaloi purjo. Kuori ja suikaloi sipulit lohkoiksi. Viipaloi chili. Sekoita mausteet keskenään. Ruskista broileripalat kevyesti. Lisää joukkoon purjo ja sipuli ja kuullota hetki. Ripottele joukkoon mausteseos ja chilisuikaleet, kääntele hyvin. Lisää tomaattimurska ja ripaus suolaa. Kypsennä hauduttaen kannen alla 20-30 minuuttia. Tarkista maku. Kypsennä kokonaisia maisseja pakkauksen ohjeen mukaan esim. mikrossa tai höyrytä kypsiksi broilerin päällä joko kokonaisina tai neljään osaan leikattuna. Nosta "maissiviipaleet" kauniisti valmiin ruoan päälle ja ripottele pinnalle vähän persiljaa tai korianteria. Tarjoa lisukkeeksi täysjyväriisiä tai perunoita ja leipää.

Lue myös:

    Uusimmat