Brocard Bourgogne Passetoutgrain 2003

  • Ranska, Bourgogne
  • Jean-Marc Brocard, AC Bourgogne Passetoutgrain
  • Alkon numero: 439267
  • Hinta 9,42 €

Bourgogne Passetoutgrain-viineissä tulee olla vähintään 1/3 osa Pinot Noir-rypälettä ja loppu Gamayta. Tässä viinissä suhde on Pinot Noiria 80 % ja Gamayta 20 %. Viinityyppiä pidetään eräänlaisena punaisena janonsammuttajana Bourgognessa.

Tämä viini on kuitenkin selvästi normaalia laadukkaampi. Viini tulee St Bris le Vineux'n kylästä Chablis'n alueen nurkalta. Kylässä on perinteisesti kasvatettu punaisia rypälelajikkeita. Alueella vallitsee mantereinen ilmasto kuivine kesineen ja kylmine talvineen. Tarhat sijaitsevat kaakkoon suuntautuvien kukkuloiden rinteillä, joiden maaperä on kalkkipitoinen kuten Chablissakin. Viinirypäleet korjataan vanhoista 60 vuotiaista köynnöksistä.

Brocardin viiniliike on perustettu 1970-luvun alussa, ja se on edelleen Jean-Marc Brocardin omistuksessa. Talon viinintekijä Clotilde Davennellä on loistava taito luoda viinejä, jotka kuvastavat alueen ilmastoa sekä maaperää ja talon tyyliä. Täällä maaperä sekä rypäleet puhuvat pullonhengen kautta. Jean-Marc Brocard onkin sanonut: ”Viinin runkona on maaperä, jolla se kasvaa. Tekniikalla voidaan auttaa viljelyä, mutta tekniikka on vain väline sillä viini on maaperänsä tuote. Chablin maaperä on ainutlaatuinen maailmassa. Siksi uskonkin alueeni tulevaisuuteen vielä seuraavallakin vuosituhannella.” Vuosikerta 2003 oli Bourgognessa täynnä aurinkoa ja viinit ovatkin tästä syystä täynnä hedelmää.

Viini on kirkas ja hieman kehittynyt. Väri on hiukan granaattiomenaa muistuttava. Tuoksu on puhdas, raikas ja nuorekas. Siinä on selkeä hedelmäinen ote. Tuoksusta voi erottaa punaisia marjoja kuten vadelmaa sekä mansikkaa ja kypsää punaherukkaa. Maku on kuiva ja täyteläinen. Viinin runsasta hedelmäisyyttä tasapainottaa raikas hapokkuus, joka keventää viinin makuprofiilia. Tanniineja ei juuri ole, eikä alkoholikaan tunnu voimakkaasti maussa. Kokonaismaku on raikas ja maukas sekä lempeän hedelmäinen. Viini on loistava juuri nyt, mutta kannattaa laittaa muutama pullo kypsymään pariksi vuodeksi. Loistava viini omassa hintaryhmässään!

Minkä kanssa?

Mainio viini keskiaromaattisille pataruoille. Tämä viini toimii hienosti myös runsaampien kalaruokien kumppanina. Kokeile vaikkapa uunissa paahdettua Baccalaota (Eli kuivattua ja liotettua suolattua turskaa.) sekä leipä-kaalimuhennosta valkosipulilla ryyditettynä. Ei syksyinen hirven paahtopaisti kermaisten perunoidenkaan kera heitä tätä viiniä syrjään. Tarjoa viilennettynä 14-16 asteeseen.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja