Brittioikeus: Da Vinci -koodi ei rikkonut tekijänoikeutta

Viime vuosien menestyneimpiin lukeutuvaa romaania on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta.

Britannian korkein oikeus on päättänyt, että kirjailija Dan Brownin bestseller-kirja Da Vinci -koodi ei riko tekijänoikeutta. Haasteen mukaan Brown oli varastanut ideoita eräästä ei-fiktiivisestä kirjasta.

Korkeimman oikeuden tuomari Peter Smith hylkäsi syytteet Brownia vastaan. Oikeus joutui ratkaisemaan, onko menestysromaani rikkonut Michael Baigentin ja Richard Leighin tekijänoikeutta ja onko Brown syyllistynyt henkisen omaisuuden varkauteen. Kaksikon mukaan Brown oli varastanut aineistoa heidän vuonna 1982 ilmestyneestä kirjastaan The Holy Blood and The Holy Grail (Pyhä veri ja pyhä Graal).

Amerikkalaisen Dan Brownin romaani Da Vinci -koodi ilmestyi vuonna 2003. Viime vuosien menestyneimpiin lukeutuvaa romaania on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta. Opus on käännetty noin 40 kielelle.

Da Vinci -koodi ilmestyy pian myös valkokankaille. Ron Howardin ohjaama filmiversio saa ensiesityksensä Cannesin elokuvajuhlilla 17. toukokuuta. Filmi saapuu elokuvateattereihin kaksi päivää myöhemmin. Elokuvan pääosissa esiintyvät Tom Hanks, Audrey Tautou ja Jean Reno.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Lue myös:

    Uusimmat