Brittimediat: Kansa juhlii, mutta maa jakautuu kahtia

Brittimedia on ottanut Britannian EU-eron vastaan ristiriitaisin reaktioin. Osa medioista pitää lähtöä tragediana, osa voittona.

Sun, joka on jo aikaisemmin ilmaissut kannatuksensa EU-erolle, otti uutisen odotetusti ilolla vastaan. "Kansa on tehnyt valintansa, lehti otsikoi jutun pääministeri David Cameronin erosta nettisivuillaan iltapäivällä. Perjantaiaamun Sunin kannessa lähdön kannattajat iloitsevat äänestyksen tuloksesta. Sen sijaan Guardian kutsui Cameronin eroa "eurooppalaiseksi tragediaksi".

Skotit Britannian EU-erosta: Hirveä uutinen 0:36

BBC arvioi, että äänestys jättää jälkeensä kahtiajakautuneen maan ja voi vaarantaa Britannian yhtenäisyyden. Useat brittimediat ennustavat, että Skotlanti tähtää uuteen itsenäisyysäänestykseen.

Myös Pohjois-Irlannissa merkittävä vasemmistopuolue Sinn Fein alkaa Telegraphin mukaan todennäköisesti ajaa Pohjois-Irlannin eroa Britanniasta.

Brittimediat ennustavat taloudellisia mullistuksia lähdön myötä. Ainakin BBC arvioi, että ruoan hinta todennäköisesti nousee, sillä iso osa ruoasta tuodaan Britanniaan Euroopasta.

Guardian kertoo, että asuntojen kysyntä on laskenut, kun ostajat pelkäävät asuntojen arvon romahtamista.  

Cameron: Kansa on puhunut, en voi jatkaa pääministerinä 3:02


Lue myös:

    Uusimmat