Salattu kolumni paljastaa: Brexitin juoninut Johnson olikin vielä keväällä EU:n kannattaja

Britanniassa Sunday Times on julkistanut maan ulkoministerin Boris Johnsonin salaisen lehtikolumnin, joka näyttää osoittavan, että Johnson kannatti Britannian EU-jäsenyyttä vielä viime keväänä.  

Sunday Timesin mukaan Johnson kirjoitti EU-jäsenyyttä puoltavan kolumnin vain kaksi päivää ennen kuin hän ilmoitti kantanaan, että Britannian pitää erota unionista.  

On arvioitu, että vaikutusvaltaisen Boris Johnsonin päätöksellä tukea Britannian eroa EU:sta oli merkittävä vaikutus siihen, että britit äänestivät yllättäen EU-jäsenyyden jatkamista vastaan.  

Nyt julki tulleessa kirjoituksessa Johnson varoittaa, että Brexit voisi aiheuttaa talouteen sokkivaikutuksia, johtaa Skotlannin eroamiseen Britanniasta sekä lisätä Venäjän hyökkäävyyttä.  

Britannian punnan kurssi mataa tällä erää erittäin alhaalla, ja Skotlannissa on noussut esiin suunnitelma itsenäistymistä koskevasta kansanäänestyksestä.  

Ulkoministeriksi Brexit-päätöksen jälkeen noussut Johnson ei ole toistaiseksi itse kommentoinut nyt julki tullutta kolumniaan.  
  
Brexit puhutti kesällä myös Huomenta Suomessa: 

Brexit puhkaisi populismin kuplan - oliko kansanäänestys oikea työkalu? 12:16

Lue myös:

    Uusimmat