Brittiartisti Raye teki historiaa ja sai kuusi palkintoa Brit Awardseissa

Suomessa elokuussa esiintyvä brittiartisti Raye, 26, pokkasi peräti kuusi palkintoa Brit Awardeissa.

Brittiartisti Raye, 26, teki historiaa saatuaan kuusi palkintoa seitsemästä ehdokkuudestaan Brit Awardseissa 2. maaliskuuta.

Hän pokkasi palkinnot vuoden artistin, vuoden albumin, vuoden kappaleen, parhaan uuden artistin ja R&B-artistin kategorioissa.

Raye rikkoi yhden illan aikana kerättyjen neljän palkinnon ennätyksen, joka oli aiemmin Harry Stylesin  nimissä viime vuonna, Adelen vuonna 2016 ja Blur-yhtyeen vuonna 1995.

Ennen seremoniaa hänet nimettiin myös vuoden lauluntekijäksi eilisillan voittojensa lisäksi Lontoon O2-areenalla.

Artisti purskahti kyyneliin kerätessään vuoden albumin palkinnon ja kiitti isoäitiään Agatha Dawsonia, joka liittyi hänen seuraansa lavalle.

– Haluan kiittää isoäitiäni hänen rukouksistaan. Isoäitini on hereillä aamukolmeen asti rukoillen minun ja kauniiden siskojeni puolesta. Rakastan sinua niin paljon. Toinen nimeni on Agatha. Olen niin ylpeä tästä albumista. Olen rakastunut musiikkiin ja halusin olla vain taiteilija, ja nyt olen taiteilija, jolla on vuoden albumi, Raye kertoi. 

Raye julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa My 21st Century Bluesin 3. helmikuuta 2023. Hänen tunnettuja kappaleitaan ovat muiden muassa Escapism ja Prada.

Kesällä Raye nähdään Suomessa, kun laulaja nousee lavalle Flow-festivaalilla Helsingissä 9. elokuuta.

Brit Awardsia pidetään Britannian musiikin ykkösgaalana. Viime vuoden seremoniaa varjosti kiista, koska vuoden artistiksi valittiin viisi miestä. Tämä seurasi vuonna 2021 tehtyä päätöstä, jonka mukaan erilliset mies- ja naiskategoriat poistettiin, jotta ei-binääriset artistit saataisiin mukaan.

Kaikki vuoden 2024 Brit Awards -voittajat voit katsoa täältä.

Lähde: The Sun

Artikkelia muokattu 5. maaliskuuta 2024 kello 9.22: Lisätty tieto Rayen keikasta Flow-festivaalilla.

Lue myös:

    Uusimmat