Mainos

British Airways ja American Air yhteistyöhön

Englantilainen lentoyhtiö British Airways ja amerikkalainen American Air solmivat laajan yhteistyösopimuksen, ilmoittivat yhtiöiden edustajat tänään. Sopimuksen myötä syntyy maailman suurin lentoyhtiöiden yhteenliittymä.

Ilmoituksen mukaan vuoden 1997 alusta voimaan tuleva sopimus kattaa yhteistyön sekä matkustaja- että rahtiliikenteessä Euroopan ja Yhdysvaltain välillä. Lentoyhtiöt jatkavat kuitenkin toimintaansa erillisinä yksikköinä.

British Airways ja American Air hallitsevat yhdessä noin 60:ta prosenttia Englannin ja Yhdysvaltojen välisestä liikenteestä ja yhtiöiden yhteinen reitti- ja aikatauluvalikoima on maailman suurin.

Asiantuntijoiden mukaan yhteistyösopimuksella on laajat vaikutukset ilmailualalla. Liiton arvellaan mm. laukaisevan hintasodan Atlantin yli suuntautuvilla lennoilla, jotka muodostavat maailman suurimman mannerten välisen lentoliikenteen.

Sopimus johtanee myös siihen, että Englanti avaa Lontoon Heathrow'n lentokentän kaikille amerikkalaisille lentoyhtiöille. Tähän saakka vain kahdella amerikkalaisella yhtiöllä on ollut oikeus käyttää Heathrow'n kenttää.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.