Mainos

Britanniassa nousi kohu pääministeriehdokkaan puheista – veti peliin kyseenalaisen äiti-kortin

Britannian konservatiivipuolueen puheenjohtajakisassa on tartuttu äitikorttiin. Brexit-leirin kannattama Andrea Leadsom sanoi Timesin haastattelussa, että hänellä on kolmen lapsen äitinä enemmän pelissä maan tulevaisuudessa kuin lapsettomalla Theresa Maylla.

Leadsomin puheet herättivät voimakkaita vastalauseita ja hän pyrki irtisanoutumaan haastattelusta. Leadsom tviittasi, että lehden juttu oli "vastenmielinen" ja että hänen kommenttinsa on käännetty päälaelleen.

Työväenpuolueen leirissä puolestaan puheenjohtaja Jeremy Corbyn saa haastajan. Hänet yrittää syrjäyttää Angela Eagle, joka kertoi aikeistaan tänään.

Työväenpuolueessa on neuvoteltu brexit-äänestyksen jälkeen syntyneen kriisin ratkaisemisesta, mutta keskustelut katkesivat tuloksettomina.

Corbynin kampanjointia EU-jäsenyyden puolesta on kritisoitu ponnettomaksi, ja puolueen parlamenttiryhmän jäsenistä kolme neljäsosaa äänesti hänelle epäluottamusta. Monet Corbynin varjohallituksen jäsenet ovat eronneet, joukossa myös Eagle.

Eaglen mukaan Corbyn on epäonnistunut tärkeimmässä tehtävässään, joka on johtaa järjestäytynyttä ja tehokasta työväenpuolueen parlamenttiryhmää. Corbynin johdolla puolue ei kykene haastamaan hallitusta eikä osoittamaan, että se kykenee vaalien jälkeen muodostamaan hallituksen, Eagle moitti.

– Sinun johdollasi perustelut EU-jäsenyyden jatkamisen puolesta esitettiin innottomasti ja horjuvasti, eikä selkeästi. Näinä levottomina aikoina tarvitsemme johtajan joka kykenee yhdistämään eikä hajoittamaan työväenpuoluetta, Eagle kirjoitti erokirjeessään Corbynille.

Eagle esittelee ohjelmansa ja tavoitteensa maanantaina. Hänet tunnetaan työväenpuolueen vasemman laidan edustajana ja hänestä tulisi brittipolitiikassa ensimmäinen avoimesti homoseksuaali suuren puolueen puheenjohtaja.

Corbyn on ilmoittanut taistelevansa paikastaan loppuun asti. Hänellä on vankka tuki puolueen rivijäsenten keskuudessa. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.