Britannian työväenpuolue valmis uuteen brexit-kansanäänestykseen

Britannian pääoppositiopuolue ilmoitti tiistaina olevansa valmis uuteen kansanäänestykseen Britannian EU-erosta. Aiemmin työväenpuolue ei ole virallisesti kannattanut uutta kansanäänestystä.

Puheenjohtaja Jeremy Corbyn totesi puolueen kannanotossa, että seuraavalla pääministerillä tulisi olla rohkeutta laittaa asia julkiseen äänestykseen, oli kyseessä sitten erosopimus tai sopimukseton ero. Pääministeripuolue konservatiivit valitsee parhaillaan seuraajaa puheenjohtajalleen Theresa Maylle.

Corbynin mukaan työväenpuolue kannattaa Britannian jäämistä unioniin, jos vaihtoehtona on sopimukseton ero tai sellainen sopimus, joka ei suojele taloutta ja työpaikkoja.

Kysymys EU-erosta on jakanut työväenpuolueen rivejä. Monet työväenluokkaiset kannattajat äänestivät EU-eron puolesta vuonna 2016, mutta enemmistö puolueen parlamenttiedustajista kannattaa jäämistä unioniin.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja