Britannia vei terroristijärjestön riveihin karanneen nuoren naisen kansalaisuuden – Isis-morsian pyytää nyt viranomaisilta armoa

Koulutyttö, joka karkasi liittyäkseen Isisiin on löytynyt – haluaa palata Britanniaan vauvansa tähden 0:25
Begum karkasi 15-vuotiaana kahden ystävänsä kanssa liittyäkseen äärijärjestö Isisiin vuonna 2015

Britanniasta Isisin riveihin karannut nuori nainen pyysi torstaina viranomaisia harkitsemaan uudelleen päätöstä viedä häneltä Britannian kansalaisuus.

– Pyydän heitä arvioimaan uudelleen tapaukseni hieman enemmän armoa sydämissään, Shamima Begum kertoi Sky News -uutiskanavalle pakolaisleirillä Syyrian itäosassa.

Begum karkasi 15-vuotiaana kahden ystävänsä kanssa liittyäkseen äärijärjestö Isisiin vuonna 2015. Begum synnytti viime viikonvaihteessa pakolaisleirillä lapsen, jonka kanssa hän haluaisi palata Britanniaan.

Naisen perheen lakimies aikoo kyseenalaistaa Britannian päätöksen kansalaisuuden viemisestä. Jos kansalaisuus peruutetaan Begumista saattaa tulla isänmaaton.

Begumin suku on Bangladeshista. Keskiviikkona Bangladesh ilmoitti, että nainen ei ole oikeutettu saamaan maan kansalaisuutta. Bangladeshin ulkoministeriön mukaan Begum ei ole koskaan hakenut kaksoiskansalaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat