Britannia tiukensi pakolaispolitiikkaa: Tällainen on uivaksi vankilaksi kritisoitu, mielipiteitä repivä majoitusproomu

Britannia on alkanut siirtää turvapaikanhakijoita majoitusproomuun 2:30
Katso videolta tarkempi uutisraportti kiistellystä majoitusproomusta.

Britanniassa aloitetaan turvapaikanhakijoiden majoittaminen niin sanottuun majoitusproomuun säästösyistä.

Arviolta 50 000 veneillä Ranskasta tullutta turvapaikanhakijaa on vaihtoehtojen puutteessa asutettu hotelleihin, mikä hallituksen mukaan maksaa liki 7 miljoonaa euroa päivässä. Nyt Britanniassa hallitus purkaa tätä hotellimajoitusta kiistellyllä majoitusproomulla.

Liki 50-vuotias majoitusproomu Bibby Stockholm on toiminut eri puolilla Eurooppaa työmaamajoituksena. Lisäksi se on vuosien saatossa ollut myös pidätyskeskus ja ollut apuna syrjäytyneiden majoituksessa. Nyt uudelleen siivottuun ja sisustettuun alukseen on määrä majoittaa 500 henkilöä, kaksi miestä kuhunkin pieneen huoneeseen. 

Tiukasti valvottua proomua on kritisoitu uivaksi vankilaksi. Samalla turvapaikanhakijat tarvitsevat majoituspaikan pitkän byrokraattisen prosessin ajaksi.

– (Kustannusten vuoksi) meidän on käytettävä paremmin sopivaa majoitusta. Olen tyytyväinen siitä, että ensimmäinen proomu on käytössä, ja ensimmäisiä autioita sotilastukikohtia käytetään. Lisää tulee lähikuukausina, maahanmuuttoministeri Robert Jenrick sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat