Mainos

Pelätty tapahtui: Britannia menetti viimeisenkin AAA-luokituksensa

Britannia on menettänyt viimeisenkin kolmen A:n luottoluokituksensa. 

Standard & Poor's pudotti Britannian AAA-ryhmästä viimeisenä merkittävistä luottoluokittajista. Syynä on maan viimeviikkoinen brexit-äänestys.

S&P myös arvioi Britannian pitkän aikavälin näkymät negatiivisiksi.  

– Brexit-äänestyksen tulos voi johtaa Britannian talouden heikentymiseen. Tämä koskee myös sen suurta finanssipalvelusektoria, joka on merkittävä työllistäjä, S&P sanoi arviossaan Britannian talouden näkymistä.

Myös luottoluokittaja Fitch on heikentänyt Britannian luokitusta entisestään. Britannian luokitus Fitchillä oli ennen AA+, nyt pelkkä AA.  

Myös se arvioi Britannian talouden tulevaisuudennäkymät negatiivisiksi.  

– Uskomme, että kansanäänestystä seuraava epävarmuus tulee johtamaan lyhyellä aikavälillä bruttokansantuotteen kasvun äkilliseen hidastumisen, se sanoi.  

Kukaan ei vielä tiedä, miten Britannia pystyy järjestämään kauppasuhteensa EU:n kanssa tulevaisuudessa. Epävarmuutta lisää myös Britannian sisäpoliittinen kuohunta.  

Luottoluokittajat pitävät merkittävänä riskinä myös sitä, että Skotlanti päätyisi äänestämään toista kertaa itsenäistymisestä Britanniasta.  

Merkittävistä luottoluokittajista kolmas, Moody's, muutti Britannian talousnäkymät negatiivisiksi jo viime viikolla. Se piti kuitenkin Britannian luokituksen Aa1-tasolla. Moody's pudotti Britannian kolmen A:n luokitusta jo vuonna 2013.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.