Britannia aikoo ottaa 15 000 Syyrian pakolaista

Britannia aikoo vastaanottaa 15 000 Syyrian pakolaista, kertoo Sunday Times.

Lehden mukaan pääministeri David Cameron on myös valmis järjestämään sotilastoimia ihmisten salakuljettajia vastaan.

Britannian valtiovarainministeri George Osborne korosti, että maan on tarjottava turvapaikka niille, jotka aidosti pakenevat vainoa.

– Meidän on samalla varmistettava, että lähetämme apua pakolaisleireille (kriisivaltioiden) rajoilla. Meidän on myös lyötävä rikollisjoukot, jotka tekevät kauppaa ihmisten hädällä, Osborne linjasi.

Hänen mukaansa Britannian hallitus kertoo lisätietoja Syyrian pakolaisten vastaanottamisesta ensi viikolla.

Saksa, Ranska ja Ruotsi ovat ottaneet vastaan paljon enemmän Lähi-idän pakolaisia kuin Britannia. Britannia on myös jättäytynyt ulkopuolelle järjestelystä, jolla EU-alueelle saapuneet pakolaiset sijoitettaisiin nykyistä tasaisemmin jäsenmaihin.    

Tavoitteena ilmaiskut

Sunday Timesin mukaan pääministeri Cameron toivoo, että hän saa opposition työväenpuolueen parlamenttiedustajat tukemaan ilmaiskujen tekemistä äärijärjestö Isisiä vastaan Syyriaan. Lehtitietojen mukaan Cameron haluaa järjestää ilmaiskuista äänestyksen parlamentissa lokakuussa.

Pääministeri sai asiassa viikonloppuna tukea yllättävältä taholta. Entinen Canterburyn arkkipiispa George Carey ilmoitti kannattavansa ilmaiskuja Isisin tuhoamiseksi.

Valtiovarainministeri Osborne sanoi, että Britannian ja Euroopan täytyy löytää Syyriaan keino ratkaista pakolaiskriisi.

– On hoidettava ongelma sen lähteissä, jotka ovat (Syyrian) presidentti al-Assadin hallinto ja Isisin terroristit.

Ranskalainen Le Monde -lehti kertoi, että myös Ranska harkitsee ilmaiskujen tekemistä Syyriaan. Tähän asti Ranska ei ole halunnut niitä tehdä. 

Lue myös:

    Uusimmat