F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Briatore pitää F1:n tilannetta hulluna - ei suostu pelastajaksi

Entinen F1-tallipäällikkö Flavio Briatore katsoo, ettei ole hänen asiansa tulla korjaamaan F1-sarjan kokemia ongelmia.

F1:n kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone yritti kesällä koota työryhmää, joka olisi pohtinut formuloiden viihdearvon lisäämistä. Briatoren piti olla mukana tuossa ryhmässä, joka ei kuitenkaan koskaan kokoontunut.

- Tallien täytyy selvittää ongelmansa. Niiden pomot ovat riittävän isoja ratkaistakseen ongelmat. Ei ole tarvetta kenenkään ulkopuolisen ehdotuksille, Briatore linjasi Autosport.comille.

Briatore ei kuitenkaan säästele mielipiteitään siitä, mitä F1:ssä pitäisi muuttaa.

- Ensinnäkin kustannukset, ne ovat täysin hullut. Nykyisellä kustannustasolla on mahdotonta yksityisille ihmisille tulla mukaan F1:een.

- Puhumme 250-300 miljoonasta eurosta. Se on täysin hullua. Sen jälkeen kun kuluttaa 300 miljoonaa, pitää sunnuntaisin säästää polttoainetta, säästää renkaita. Seuraavaksi he alkavat säästää ajohaalareita, Briatore sanoo Autosportille.

Renault- ja Benetton-talleja johtaneen italialaisen mielestä F1-autojen nykyteknologia on liian vaikeasti ymmärrettävää suurelle yleisölle.

- Ihmiset ovat kiinnostuneita näkemään taisteluja kuljettajien välillä. He haluavat nähdä kuljettajien ajavan 60 kierrosta kuin aika-ajossa, Briatore linjaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja