Bouquet garni
- 500 g perunaa (Rosamunda, Puikula tai Asterix tms.)
- 200-300 g kermaa
- 100 g voita
- suolaa
- pippuria
Keitä perunat kuorineen (saat paremman muusin). Kuori ja soseuta. Kuumenna kerma ja voi. Yhdistä ja mausta.
Lisää:
- 1 porkkana kuorittuna ja kuutioituna purjoa kuutioituna
- 1 varsisellerin oksa kuorittuna ja kuutioituna
- timjamia
- ruohosipulia
- oliiviöljyä
Freesaa kuutioituja vihanneksia nopeasti oliiviöljyssä / kiehauta suolalla maustetussa vedessä. Yhdistä muusiin. Lisää yrtit ja tarjoile.
Wieninleike
- 600g vasikanulkofileetä / naudanulkofileetä (ei marmoria)
- suolaa
- valkopippuria
- vehnäjauhoja
- 6-8 valkuaista tai 3 kokomunaa
- korppujauhoja
- 2-3 dl kirkastettua voita tai 3-4 rkl voita
- 1 dl rypsioljyä
- 200g vihreitä herneitä
- 1-2 sitruunaa
- anjovista
- kaprista
- persiljaa
Kuumenna herneet voissa ja mausta sitruunalla ja suolalla, valuta.
Leikkaa filee pihveiksi. Nuiji kelmun välissä ohuen ohuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja jauhota vehnäjauhoissa, valkuaisissa (riko rakenne) ja korppujauhoissa. Halutessasi voit toistaa käsittelyn. Paista noin 1 min / puoli. Laita pihvin päälle sitruunaviipale, anjovis ja kapriksia ja tarjoile muusin ja herneiden kanssa.