Bottas ylsi kolmanneksi - ohitti Räikkösen lopussa

Williamsin Valtteri Bottas sijoittui kolmanneksi ja Ferrarin Kimi Räikkönen neljänneksi formula ykkösten Belgian GP:ssä.

Kilpailun voittoon ajoi Red Bullin Daniel Ricciardo, joka päihitti toiseksi sijoittuneen Mercedeksen Nico Rosbergin 3,383 sekunnin erolla.

Bottas otti kolmossijan haltuunsa ohittamalla Räikkösen neljä kierrosta ennen maalia. Kahdeksannesta lähtöruudusta startannut Räikkönen teki ensimmäisen varikkokäyntinsä aikaisessa vaiheessa ja löysi tuoreilla renkailla todella kovan vauhdin nostaen sijoitustaan reilusti. Bottas hävisi voittajalle 28,032 sekuntia. Räikkösen ero kärkeen oli 36,815 sekuntia.

Lewis Hamilton nousi startissa paalupaikkamies Nico Rosbergin edelle kärkeen. Rosberg osui kuitenkin etusiivellään Hamiltonin takapyörään aiheuttaen tallikaverilleen rengasrikon. Hamilton joutui hakemaan uuden renkaan varikolta, mikä pudotti hänet letkan häntäpäähän. Rosbergin auton etusiipi kärsi osumassa vaurioita ja hän joutui hakemaan varikolta uuden keulan autoonsa. Rosberg putosi tässä yhteydessä 15:nneksi, mutta teki kovan nousun takaisin kärkitaistoon kolmen pysähdyksen taktiikalla. Hamiltonin auton pohja oli kärsinyt vaurioita rengasrikon yhteydessä, joten hän keskeytti loppukierroksilla omasta tahdostaan ajettuaan pistesijojen ulkopuolella.

Ricciardo hyötyi Mercedes-kuljettajien ongelmista ja teki radalla ohituksen tallikaveristaan Sebastian Vettelistä.

Fernando Alonso sijoittui kahdeksanneksi. Alonso sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, koska hänen autonsa parissa työskenneltiin liian pitkään ennen starttia. Alonso rikkoi kisan aikana etusiipeään osuttuaan Vettelin autoon.

Belgian GP:n lopputulokset: