Bottas manasi renkaita – "Auto ei todellakaan säädetty tälle kelille"

Valtteri Bottas ei saanut renkaitaan toimimaan Italian GP:n aika-ajossa.

Bottas sijoittui kuudenneksi, mutta nousee huomisen kisaan neljänteen ruutuun edelleen sijoittuneiden Max Verstappenin ja Daniel Ricciardon lähtöruuturangaistusten ansiosta.

MAINOS

Italian F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Italian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Sateisen aika-ajon aikana vaihdeltiin välikelin ja täyden märän kelin renkaiden välillä. Bottas ei saanut kumeja toimimaan.

– Hankalinta oli, että sai renkaat pelaamaan. Välillä sain tosi hyvin, mutta lopussa ei saanut millään. Vaihdoimme lopussa uuteen kunnon vesipyörään, mutta en saanut sitä oikein pelaamaan, meni kaksi mutkaa pitkäksi. Se oli veitsenterällä koko homma, harmi, että lopussa meni huonosti, Bottas sanoi.

Ajamista ei helpottanut, että auto oli säädetty huomista kisaa varten, odotettavissa on kuiva keli.

– On se haastava, ei auto ollut todellakaan säädetty tälle kelille. Aika-ajon ihan alussa oli tosi paljon vettä radalla.

Aika-ajo seisahtui kahdeksi ja puoleksi tunniksi sateen takia. Odottelu oli tuskallista.

– Oli se rata aluksi vähän liian märkä. Aina voi jossitella, että jos olisimme vaan päässeet ajamaan siinä, koko ajan vesi lähtee, kun autot ajavat siinä, Bottas pyöritteli.

– Saatiinpahan loppujen lopuksi ajettua.

Bottaksen edestä kisaan lähtevät ennätyksellisen 69. paalupaikan ajanut Lewis Hamilton sekä tulokas Lance Stroll ja toisen kauden kuljettaja Esteban Ocon.

– Neljäs ei ole huono lähtökohta. Meillä on varmasti hyvä auto kisassa, kuivalla vielä parempi kuin sateella, Bottas sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat