Bottas ajoi toiseksi päihittäen Hamiltonin

Mercedeksen Nico Rosberg ajoi voittoon ja Williamsin Valtteri Bottas toiseksi formula ykkösten Saksan GP:ssä.

Suomen kansalaiset ottivat näin kaksoisvoiton ensimmäistä kertaa F1-historiassa. Rosbergilla on Suomen kansalaisuus, vaikka hän edustaakin formula ykkösissä Saksaa.

Rosberg tuli maaliin 20,7 sekuntia ennen Bottasta, joka esitti kilpailun loppukierroksilla mahtavan puolustustaistelun, kun hän piti takanaan Mercedeksen Lewis Hamiltonin. 20. ruudusta kovan nousun tehnyt Hamilton ajoi kolmen pysähdyksen taktiikalla, kun taas Bottas pysähtyi varikolla kahdesti. Loppukierrosten taistelussa Bottaksen autossa oli pehmeät renkaat alla, kun taas Hamiltonilla oli superpehmeät renkaat. Hamilton pääsi aivan suomalaisen kantaan, muttei pystynyt tekemään kunnollista ohitusyritystä virheettömästi ajaneesta Bottaksesta, joka saavutti nyt kolmannen peräkkäisen palkintosijansa.

Kuljettajien MM-sarjassa Rosberg kasvatti johtoaan Hamiltoniin. Pisteet ovat nyt 190-176 Rosbergin eduksi. Bottas on MM-sarjassa viidentenä kerättyään 91 pistettä.

Ferrarin Kimi Räikkönen jäi pistesijojen ulkopuolelle 11:nneksi yli kierroksen kärjelle hävinneenä. Räikkösen tallikaveri Fernando Alonso sijoittui viidenneksi. Alonso kävi loppukierroksilla kovan taistelun Daniel Ricciardon kanssa, mutta selviytyi siitä voittajana.

Räikkösen auton etusiipi sai kipeää ohitustilanteissa kahteen kertaan, kun hän osui ensin Hamiltonin Mercedekseen ja myöhemmin Sebastian Vettelin Red Bulliin. Myös Hamiltonin Mercedes-auton etusiiven päätylevy kärsi vaurioita 30. kierroksella, kun ohitusyritys Jenson Buttonin McLarenista johti pieneen osumaan.

Bottaksen tallikaverin Felipe Massan kisa päättyi jo avausmutkassa, kun brasilialaisen auto kääntyi ympäri kolarissa Kevin Magnussenin McLarenin kanssa.

Saksan GP:n lopputulokset: