Boris Johnsonilla edessään vaikea tehtävä: Kansan lisäksi pitää hurmata maan virallinen hiiripäällikkö – onko tässä maailman suloisin "valtiomies"?

Kun Boris Johnson ensimmäisen kerran käy lävitse Downing Street 10:nen ovista, hänen ei niinkään tarvinne hurmata pääministerin virka-asunnon henkilökuntaa. Haasteita saattaa ilmetä jo vuosia virallisen ”hiiripäällikön” titteliä kantaneen Larry-kissan kanssa, kirjoittaa BBC.

Vuosien saatossa Iso-Britannian pääministerit ovat harjoittaneet lajienvälistä yhteistyötä vaihtelevalla menestyksellä.

Väistynyt pääministeri Theresa May kertoi Sunday Timesille kolme vuotta sitten antamassaan haastattelussa, että Larryn näkeminen tekee hänet onnelliseksi, vaikka onkin itse enemmän koira-ihmisiä.

May kertoi havainneensa, että Larry on vallannut asunnossa tiettyjä istuimia omaan hallintaansa. Onneksi pääministerin istuin on Mayn mukaan jäänyt niin sanotusti vapaaksi.

Mayn ja Larryn virkasuhde ei oletettavasti päättynyt lämpimissä merkeissä, sillä virkavalta käytti taktista osaamistaan häätääkseen kissan viemästä huomiota Mayn eropuheen aikana.

Paikalliskamppailua ulkoministeriön edustajan kanssa

Tulisimmillaan reviirisota on kuitenkin kissapäällikön ja viereisen ulkoministeriön virallisen kissaedustajan Palmerstonin välillä. Kaksikon välillä on raportoitu lukuisia yhteydenottoja. Jopa turvallisuushenkilöstö on joutunut erottamaan valtiotason tappelupukareita toisistaan sisäpoliittisen valtataistelun hillitsemiseksi.

Niin ikään Mayn edeltäjän David Cameronin ja Larryn välejä huhuttiin viileiksi. Cameronin kabinetti käytti kaiken pr-tarmonsa hillitäkseen asiattomia huhuja julkaisemalla kuvatodisteen Larryn Ja Cameronin suhteen todellisesta tolasta.

Twitter -julkaisussa Larry muikistelee tyytyväisenä Cameronin sylissä.

– Valitettavasi en voi ottaa Larrya mukaani, sillä hän kuuluu talon pysyvään henkilökuntaan ja muut työntekijät rakastavat häntä kovasti, minä mukaan lukien.

Larry osoitti niin ikään lämpöä Britannian pitkäaikaisen yhteiskumppanin Yhdysvaltojen edustajaa presidentti Barack Obamaa kohtaan vuoden 2011 valtiovierailun aikana.

Larry salli Obaman presidentillisen silityksen ja Cameronin mukaan kissa suhtautui Obamaan hyvin.

BBC:n mukaan juuri Cameron on vastuussa Larryn valtiotason pestistä. Vuonna 2011, tuolloin neljävuotias, Larry pestattiin Downing Streetille löytöeläinkodista. Ennen virkakissauraansa Larry hioi pienjyrsijöiden metsästystaitonsa huippuunsa kaupungin kapeilla kujilla kulkukissojen kovassa korkeakoulussa.

BBC:n uutisen mukaan aikaisin maininta pääministerin asunnon niin sanotusta virallisesta kissa-asukkaasta on vuodelta 1929

Lue myös:

    Uusimmat