Mainos

Bordelleista polttaripaikkoja Espanjassa

Espanjan poliisi on viime vuoden aikana hajottanut parikymmentä rikollisryhmáä, jotka toivat maahan naisia ja pakottivat heidát prostituutioon. Valtaosa naisista oli Brasiliasta ja Romaniasta.

Ratsiat yöklubeihin ja bordelleihin ovat jatkuneet kuluvan vuoden aikana naisten seksuaalisen riiston estämiseksi. Espanjan yhteiskunta suhtautuu varsin sallivasti prostituutioon. Siihen ei kiinnitetä paljonkaan huomiota.

Espanjan suurten kaupunkien ulosmenoteillä välkkyvät punaiset, vihreät, valkoiset, keltaiset värit, kurvikkaita naishamoja, täyteläisiä huulia houkuttelemassa asiakkaita erilaisiin klubeihin, joissa myydään seksiä.

Esimerkiksi pääkaupungin Madridin ydinkeskustassa, Puerta del Sol-aukion lähikaduilla ostetaan ja myydään seksiä keskellä päivää- yöstä puhumattakaan. Yhteiskunta suhtautuu prostituutioon ehkä sallivimmin EU:n maista.

Espanjassa arvioidaan olevan noin 300 000 prostituoitua, tarkkaa määrää ei kukaan tiedä. tutkimusten mukaan heidän asiakkaansa ovat selvästi entistä nuorempia; tyypillinen seksinosataja ei ole enää neli-viisikymppinen, avioliitossa oleva mies.

25-35-vuotiaat miehet käyvát bordelleissa, mutta eivät aina osta vain seksiä, vaan järjestävát niissä synttäreitä, polttareita ja muita juhlia.

Katolisuus tuomitsee - mitä sitten

Espanja on katolinen maa, ja ainakin virallisen uskonopin mukaan seksin ostaminen ja myyminen on mitä suurin synti. Espanjan prostituutiota tutkineen historioitsijan mukaan katolinen kirkko pitää prostituutiota kyllä sosiaalisena epäkohtana, mutta pienempänä pahana kuin rakastajattaria. Nämä kun voivat rikkoa kirkon hellimän pyhän perheen, siis avioliiton. Sen sijaan harva ilotyttö menee naimisiin asiakkaansa kanssa.

YK:n tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia espanjalaismiehistä on ostanut seksiä joskus elämänsä varrella, kun vastaava luku esimerkiksi Hollannissa ja Ruotsissa on alle 15.

Prostituutio ja bordellit nousivat Esapanjan mediassa tavallista enemmän esille, kun La Jonqueran kaupungissa, Kataloniassa lähellä Ranskan rajaa avattiin äskettäin suuri, ehkä euroopan suurin bordelli nimeltään Paratiisi: tilaa yli 2700 neilötä, huoneita 80. Heti ensimmäisessä rutiinitarkastuksessa poliisi löysi useita naisia, kaikki Brasiliasta, jotka olivat maassa ilman tarvittavia lupia.

Tämän Paratiisin omistajalla on kaksi muutakin suurta bordellia samalla alueella, ja häntä vastaan on jo nostettu syytteet muun muassa juuri naisten tuomisesta maahan prostituoiduiksi.

Kymmenkunta naista on viranomaisten suojeluksessa, ja he ovat kertoneet sen tavallisen tarinan. Heidät houkuteltiin Brasiliasta valheellisin työlupauksin ja pakotettiin työskentelemáän bordellissa

12 tuntia päivässä

Bordellin perustaminen ei ole esimerkiksi Kataloniassa rikos, sen sijaan ihmisten seksuaalinen hyväksikäyttö, pakottaminen prostituutioon ja siitä hyötyminen ovat rikos.

Espanjan sisäministeriön mukaan viime vuonna paljastettiin 17 rikollisjengiä, jotka olivat erikoistuneet naisten tuontiin maahan prostituoiduiksi.Erityisen vilkkaasti nämä rikolliset toimivat Barcelonassa, Valenciassa ja Madridissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.