Mainos

Bongaa ilmaista jäätelöä!

Ben & Jerry’s ja Fortum ovat yhdistäneet voimansa ilahduttaakseen kesänviettäjiä eri puolilla pääkaupunkiseutua. Fortumin sähköautolla liikkuva jäätelöpartio pysähtyy jakamaan ilmaisia maistiaisia kesäihmisille, jotka näyttävät olevan jäätelön tarpeessa.

Partio liikkuu muun muassa puistoissa, uimarannoilla, työpaikoilla, pysäkeillä. Jäätelöyllätyksen voi kokea olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, sillä jäätelöpartion reitti määräytyy sään ja fiiliksen mukaan.

– Ben & Jerry’s on koko 30-vuotisen historiansa ajan toiminut aktiivisesti muun muassa ympäristöasioiden puolesta ja viime vuosina pyrkinyt tekemään omasta tuoteprosessistaan mahdollisimman ilmastoystävällisen. Tätä nykyä jäätelöämme voidaankin kutsua ilmastoneutraaliksi. Ja koska kesän kunniaksi ajattelimme kiertää jakamassa jäätelömaistiaisia, oli aivan selvää, että halusimme tehdä sen sähköautolla. Onneksi Fortumilla innostuttiin ideasta myös, Ben & Jerry’sin markkinoinnista Suomessa vastaava Teemu Pekkanen sanoo.

Jäätelö liikkuu sähköautolla

Ben & Jerry’sin väreihin teipattu sähköauto kiertää aina juhannukseen saakka eri puolilla Helsinkiä, Espoota ja Vantaata. Herkullisen jäätelön lisäksi jaossa on myös tietoa sähköautosta. Sähköautoilun yleistyessä myös latauspisteiden määrä kasvaa. Esimerkiksi toukokuussa Helsingin keskustassa avattuun Stockmannin uuteen parkkihalliin on perustettu muutama tähän tarkoitukseen varattu autopaikka ja parkkihallia hallinnoiva Q Park tarjoaa jäätelökiertueautolle keskeisen latauspaikan.

– Kiinnostuimme yhteistyöstä Ben & Jerry’sin kanssa, sillä toimimme molemmissa yrityksissä aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Sähköautoprojekti on osa Fortumin tutkimus- ja kehitystoimintaa, jonka tavoitteena on edistää hiiliniukan yhteiskunnan kehitystä. Ben & Jerrys’in jäätelökiertue on hyvä tapa esitellä kaupunkilaisille kesänviettäjille sähköautoilun etuja, kuten hiljaisuutta ja päästöttömyyttä, kertoo Fortumin brändijohtaja Susanna Serlachius-Pressler.

Sähköautoilla tarkoitetaan hybridi- ja täyssähköautoja, joihin sähkö ladataan suoraan verkosta. Jos sähköauto ladataan uusiutuvilla energialähteillä tuotetulla sähköllä, ei ajaminen aiheuta lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Fortum kehittää parhaillaan latausverkostoa, jonka avulla edesautetaan sähkökäyttöisten autojen laajaa käyttöönottoa, kun autonvalmistajat muutaman vuoden kuluessa saavat ladattavat hybridit ja täyssähköautot kuluttajienkin markkinoille.

Kiertue alkaa 4.6. ja päättyy 18.6.

Kuvat:Lehtikuva ja Ben & Jerry's.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.