Mainos

Boliviassa viisi eronneen presidentin kannattajaa kuoli mielenosoituksissa perjantaina – jo yli 400 loukkaantunut mellakoiksi kiihtyneissä protesteissa

Boliviassa viisi ihmistä on kuollut mielenosoituksissa uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan. Kuolleet olivat eronneen presidentin Evo Moralesin kannattajia, jotka ottivat väkivaltaisesti yhteen maan turvallisuusjoukkojen kanssa paikallista aikaa perjantaina.

Viranomaiset eivät kuitenkaan ole raportoineet kuolonuhreista. Poliisi pidätti mellakoissa sata ihmistä, ja mediatietojen mukaan kahdeksan loukkaantui.

Maan keskiosissa, Cochabamban lähiöissä käynnistyneet mellakat saivat alkunsa, kun tuhannet kokanviljelijät yrittivät päästä kaupungin keskustaan osoittamaan mieltään maan väliaikaista presidenttiä Jeanine Anezia vastaan.

Poliisit kuitenkin estivät mielenosoittajien matkan. Poliisin mukaan mielenosoittajilla oli mukanaan muun muassa aseita ja polttopulloja. Armeijan tukemat mellakkapoliisit hajottivat väkijoukot pimeän tullen.

Myös maan hallinnollisessa pääkaupungissa La Pazissa oli pienempiä mellakointeja perjantaina.

Yhteensä 15 ihmistä on kuollut sekä yli 400 on loukkaantunut jo lähes kuukauden jatkuneissa mielenosoituksissa, jotka saivat alkunsa Moralesin vaalivilppisyytöksistä.

"Vaalirikos on tehty"

Maan väliaikainen presidentti Jeanine Anez sanoi perjantaina, että Morales joutuu oikeuden eteen, jos hän palaa maahan.

– Vaalirikos on tehty. Hänen hallituksestaan on esitetty useita korruptioväitteitä, Anez sanoi.

Morales erosi tehtävästään sunnuntaina ja pakeni Meksikoon sen jälkeen, kun maan asevoimien komentaja, kenraali Williams Kaliman oli kehottanut häntä eroamaan.

Senaatin apulaispuhemies Anez julistautui tiistaina maan väliaikaiseksi presidentiksi. Yhdysvallat on tunnustanut Anezin aseman.

Torstaina Anez ilmoitti, ettei Morales voi asettua ehdolle uusissa presidentinvaaleissa. Morales on sanonut olevansa halukas palaamaan Boliviaan ja tuomaan maahan rauhan.

Anez on nimittänyt joukon uusia ministereitä ja armeijan johtoa. Hän on luvannut maahan uudet presidentinvaalit mahdollisimman pian.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja