Mainos

Boliviassa ainakin kaksi kuollut presidentinvaalien jälkeisissä yhteenotoissa – miehet mahdollisesti ammuttu

Boliviassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut presidentinvaalien jälkeisissä yhteenotoissa, kertoo maan puolustusministeri.

Istuvan presidentin Evo Moralesin kannattajat ja vastustajat ovat ottaneet yhteen presidentinvaalien ääntenlaskennan epäselvyyksien takia.

–  Totuus on, että ihmishenkiä on menetetty ja se on peruuttamatonta, puolustusministeri Javier Zabaleta sanoi paikalliselle medialle.

Tapaukset sattuivat Bolivian itäosissa Monteron kaupungissa. Paikallisen El Debe -sanomalehden mukaan 48- ja 60-vuotiaita miehiä olisi ammuttu.

Mielenosoitukset jatkuneet jo toista viikkoa

Ajoittain väkivaltaisiksi yltyneet mielenosoitukset ovat jatkuneet Boliviassa jo puolitoista viikkoa siitä lähtien, kun Morales valittiin jatkokaudelle kiistanalaisten vaalien ensimmäisellä kierroksella. Vaalien ääntenlaskennassa hänen kannatuksensa kohosi epäilyttävästi kesken kaiken.

Bolivian vaalivirkailijat ovat julistaneet Moralesin voittajaksi, mutta hänen vastaehdokkaansa, ex-presidentti Carlos Mesa ei ole tunnustanut tuloksia. Vaaleja petokseksi kutsunut Mesa on kehottanut kannattajiaan jatkamaan mielenosoituksia.

Maassa on nähty myös lakkoja.

Eilen Bolivian ulkoministeri Diego Pary kertoi, että riippumaton ryhmä saapuu tutkimaan presidentinvaalien epäselvyyksiä. Paryn mukaan selvityksen tekee Amerikan valtioiden järjestön OAS:n tutkijaryhmä ja Bolivia on sitoutunut kunnioittamaan sen tuloksia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja