Bohemian Rhapsody kaikkien aikojen paras

27 vuotta julkaisemisensa jälkeen Queenin Bohemian Rhapsody on jälleen päässyt kaikkien aikojen suosituimpien hittien listan kärkeen. Pieni rock-ooppera voitti kilpakumppaninsa Beatlesin kappaleet Britannian listojen 50-vuotisjuhlapäivän kunniaksi tehdyssä kyselyssä.

John Lennonin Imagine sijoittui toiseksi ja Beatlesin Hey Jude kolmanneksi. George Harrisonin My Sweet Lord on viidentenä. Kaikkiaan top 100:n joukossa on 14 Beatlesin kappaletta. Top 10:een sijoittuivat myös Animalsin The House of the Rising Sun, Abban Dancing Queen ja Beach Boysin Good Vibrations.

Ehkä tärkeämpää on, kuka ei päässyt top 100 -listalle. Tämän hetken tähdet eivät sijoittuneet listalla kovinkaan korkealle. Kylie Minoguen vuoden 2001 hitti Can't Get You out of My Mind sijoittui sijalle 35., kun taas Elviksen paranneltu kappale A Little Less Conversation, joka oli aiemmin tänä vuonna brittilistojen kärjessä, on 39. Oasis on 41. vuoden 1996 hitillään Don't Look Back in Anger ja irlantilainen U2 83. vuoden 2000 singlellään Beautiful Day. Uusin kappale ensimmäisten 25 kappaleen joukossa on Band Aidin Do They Know It's Christmas vuodelta 1984.

Bohemian Rhapsody on ollut suosituin kappale voittaen säännöllisesti "kaikkien aikojen paras" -äänestyksiä. Toukokuussa se voitti Guiness World Recordsin järjestämän äänestyksen. Single on ollut brittilistojen kärjessä jo kahdesti, vaikka aluksi sitä ei aiottu edes julkaista.

Lue myös:

    Uusimmat