Bocuse d'Or -kokkikisan voitto Norjaan

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d'Orin voitti Norjan Charles Tjessem. Toiseksi Lyonissa tuli Ranskan Franck Putelat vain pisteen erolla ja kolmanneksi Saksan Claus Weitbrecht. Suomen Henry Tikkanen sijoittui kymmenenneksi.

Yhdeksännessä Bocuse d'Or -kilpailussa oli 23 osanottajaa viidestä maanosasta. Suomi on osallistunut kisaan seitsemän kertaa. Henry Tikkasen assistenttina Lyonissa oli Jenni Kaikkonen. Molemmat työskentelevät ravintola G.W. Sundsmansissa Helsingissä. Tikkanen on Vuoden Kokki 2001.

Tänä vuonna olivat pääraaka-aineina norjalainen vuonolohi, ranskalainen naudanfilee ja häränhännät. Tehtävänä oli valmistaa kala- ja lihavati 12 hengelle. Molempiin vateihin kuului lisäksi kolme lisäkettä ja kastike. Aikaa sai käyttää viisi tuntia. Kilpailun tuomaristoon Suomesta kuului keittiömestari Jarmo Vähä-Savo. Maku oli tietenkin varsin ratkaiseva tekijä. Myös taiteelliselle vaikutelmalle eli ruokien asettelulle ja väreille pantiin painoa. Maamme tähänastisista parhain sijoitus tässä huippukokkien kisassa on keittiömestari Michael Björklundin viides tila vuonna 1999.

Henryn Bocuse d'Or menu

* Meriravuilla, persiljalla ja pinjansiemenillä päällystettyä Norjan vuonolohta* Pähkinävoilla parfumoitu merirapukastike* Miedosti savustetulla silavalla ja tateilla aromatisoitua häränseläkettä* Tummaa punaviini-lakritsikastiketta* Rapeaksi paistettua häränhäntää, sekä ankanmaksaa ja punajuuriconsomme

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat