Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Bocuse d'Or -kokkikisan voitto Norjaan

Meriravuilla, persiljalla ja pinjansiemenillä päällystettyä Norjan vuonolohta
Meriravuilla, persiljalla ja pinjansiemenillä päällystettyä Norjan vuonolohtaCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 30.01.2003 09:19

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d'Orin voitti Norjan Charles Tjessem. Toiseksi Lyonissa tuli Ranskan Franck Putelat vain pisteen erolla ja kolmanneksi Saksan Claus Weitbrecht. Suomen Henry Tikkanen sijoittui kymmenenneksi.

Henry Tikkanen ja Jenni Kaikkonen

Henry Tikkanen ja Jenni KaikkonenCopyright MTV Oy 2003

Yhdeksännessä Bocuse d'Or -kilpailussa oli 23 osanottajaa viidestä maanosasta. Suomi on osallistunut kisaan seitsemän kertaa. Henry Tikkasen assistenttina Lyonissa oli Jenni Kaikkonen. Molemmat työskentelevät ravintola G.W. Sundsmansissa Helsingissä. Tikkanen on Vuoden Kokki 2001.

Tänä vuonna olivat pääraaka-aineina norjalainen vuonolohi, ranskalainen naudanfilee ja häränhännät. Tehtävänä oli valmistaa kala- ja lihavati 12 hengelle. Molempiin vateihin kuului lisäksi kolme lisäkettä ja kastike. Aikaa sai käyttää viisi tuntia. Kilpailun tuomaristoon Suomesta kuului keittiömestari Jarmo Vähä-Savo. Maku oli tietenkin varsin ratkaiseva tekijä. Myös taiteelliselle vaikutelmalle eli ruokien asettelulle ja väreille pantiin painoa. Maamme tähänastisista parhain sijoitus tässä huippukokkien kisassa on keittiömestari Michael Björklundin viides tila vuonna 1999.

Henryn Bocuse d'Or menu

Henry Tikkasen lihavati Bocuse d'Or -kisassaHenry Tikkasen lihavati Bocuse d'Or -kisassaCopyright MTV Oy 2003

* Meriravuilla, persiljalla ja pinjansiemenillä päällystettyä Norjan vuonolohta* Pähkinävoilla parfumoitu merirapukastike* Miedosti savustetulla silavalla ja tateilla aromatisoitua häränseläkettä* Tummaa punaviini-lakritsikastiketta* Rapeaksi paistettua häränhäntää, sekä ankanmaksaa ja punajuuriconsomme

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • Eilen11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • Eilen09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat