Mainos

"Biopolttoaineista enemmän haittaa kuin hyötyä"

Ympäristönmuutoksen professori Atte Korholan mielestä biopolttoaineiden haitat ovat vielä hyötyjä suuremmat.

Korhola sanoi MTV3:n SuomiAreenassa, että energiatuotannossa pitäisi nyt tukea sähköön perustuvia ratkaisuja eikä ottaa käyttöön vasta kehitysvaiheessa olevia biopolttoainetekniikoita.

- Kaiken kaikkiaan kun katsoo sen tuotantoketjun, se ei ole hyvä asia. Enemmän ne aiheuttavat ongelmia kuin ratkaisevat niitä. Tietysti silläkin puolella on kehittymisen mahdollisuuksia. Biopolttoaineita pitäisi kehittää erityisesti lentoliikennettä varten. Katsoisin että moottoritekniikka on parempi maaliikennepuolella, Korhola arvioi.

Atte Korholan mukaan ilmastonmuutoskeskustelussa nähdään usein vain teollisuuden päästöt, vaikka maaliikenne on yhtä suuri päästöjen aiheuttaja.

- Liikenteen pitää muodostua sellaiseksi, että se ei tuota pienhiukkasia. Erityisesti noki, jota syntyy diesel-moottoreissa, vaikuttaa voimakkaasti erityisesti ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja kiihdyttää lämpenemistä. Tekniikan ja polttoaineiden kehittämisen lisäksi liikennemäärien vähentäminen on tärkeä tavoite.

Korholan mielestä nyt tarvitaan erityisesti sellaisia teknisiä ratkaisuja, jotka voidaan viedä Kiinan kaltaisiin kehittyviin ja nopeasti autoistuviin maihin. Korhola kertoi vierailleensa Yhdysvaltain Oregonissa, jota hän kuvasi aluesuunnittelun kauhukuvaksi.

- Siellä kaupunkisuunnittelu perustuu yksityisautoiluun. Presidentti Barack Obamalla on helppo aloittaa ilmastotalkoot tästä asiasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.