Bill Gates näpäyttää: "Jos sinulla on vähemmän rahaa kuin Elon Muskilla, varo Bitcoinia"

2:35
Bitcoin koki hetkellisen kovan arvonnousun sen jälkeen, kun Tesla ilmoitti, että kryptovaluutta käy yhtiölle maksuvälineenä.

Kryptovaluutta bitcoinin arvo putosi viime perjantaina 10 prosenttia ja kävi hetkellisesti alle 45 000 dollarissa. Analyysiyhtiö BCA Research ei pidä bitcoinin pitkän aikavälin näkymiä hyvinä, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Bitcoin tulee menettämään ajan mittaan suurimman osan arvostaan, ennustaa BCA. Analyysiyhtiön mukaan tähän on useita syitä. Ensinnäkin kryptovaluutan louhiminen vaatii runsaasti energiaa, joten BCA pitää todennäköisenä, että valtiot lisäävät bitcoinia koskevaa sääntelyä.

Tästä syystä myös vastuulliset rahastot pysyttelevät todennäköisesti kaukana yhtiöistä, jotka liittyvät bitcoiniin, arvioi BCA.

– Monet yhtiöt ovat sijoittaneet bitcoiniin, sillä ne haluavat tulla liitetyksi kryptovaluutan herättämiin mielikuviin: teknologiseen viehätykseen ja salaperäisyyteen. Kun vastuulliset rahastot alkavat vetää rajojaan pois bitcoinista, sen arvo romahtaa. Pysykää kaukana, BCA:n tuoreessa raportissa sanotaan.

Valtiot lisännevät kryptovaluutan sääntelyä myös siksi, että ne ovat vaarassa menettää menettää miljardien dollarien edestä seigniorage-tuloja, painottaa BCA. Seigniorage-tulo tarkoittaa rahan liikkeellelaskusta saatavaa tuloa valtiolle, jota esimerkiksi Suomessa kertyy keskimäärin 6 miljardia euroa vuosittain.

Tämän lisäksi Bitcoin-transaktioiden tekeminen on BCA:n mukaan niin kallista ja hidasta, että kryptovaluutta on ”epäkelpo vaihtoväline”.

Suurista yhtiöistä Tesla on sijoittanut bitcoiniin 1,5 miljardia dollaria ja kertonut hyväksyvänsä kryptovaluutan maksuvälineenä. Microsoftin perustaja Bill Gates sen sijaan suhtautuu kryptovaluuttaan penseämmin.

– Jos sinulla on vähemmän rahaa kuin Elon Muskilla, sinun pitäisi todennäköisesti varoa, hän sanoi Bloombergin haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja