Bileet voivat jatkua yöhön asti jo lauantaina – koronapassi mahdollistaa aukiolon pikkutunneille

2:43
Koronapassi pähkinänkuoressa: Mikä, kenelle ja missä?

Pääkaupunkiseudun ja muiden koronarajoitusten alaisten alueiden ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa voi juhlia aamuun asti jo tulevana lauantaina, jolloin koronapassin on tarkoitus astua voimaan.

Aukiolon venyttäminen pikkutunneille on mahdollista lauantaista alkaen ravitsemusliikkeissä, jotka vaativat asiakkailtaan koronapassin. Jos ravintola ei vaadi passeja asiakkailta, voimassa olevat rajoitukset säilyvät voimassa. 

Tapahtumajärjestäjä tai tilan omistaja voi edellyttää koronapassia asiakkailta ja osallistujilta muun muassa ravintoloissa, yökerhoissa, yleisötilaisuuksissa, kuntosaleilla, uimahalleissa, museoissa ja muissa vastaavissa kulttuuritiloissa ja ryhmäharrastustoimintaan käytettävissä tiloissa.

Koronapassin edellyttäminen on vapaaehtoista, ja se on vaihtoehto koville rajoituksille.

Matkailu- ja ravintolapalveluiden toimitusjohtaja Timo Lappi uskoo, että koronapassi otetaan jo ensimmäisenä päivänä lauantaina käyttöön suurimmassa osassa rajoitusten piirissä olevia yökerhoja, joissa on jo valmiiksi järjestyksenvalvoja ovella.

– Tällöin koronapassi on helppo tarkastaa samalla, kun esimerkiksi ikärajaa valvotaan.

– Sen sijaan pienemmissä pubeissa tai ravintoloissa, joissa on muutenkin vähän henkilökuntaa, koronapassin tarkastaminen on vaikeampaa, sillä se vaatii lisähenkilökuntaa. Voi olla, että näissä tilanteissa koronapassia ei saada käyttöön vielä tänä viikonloppuna, Lappi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja