Bikinien keksijällä oli yksi tiukka vaatimus uima-asuille: Täyttävätkö bikinisi tämän kriteerin?

Jos nykyiset uima-asut tuntuvat liian paljastavilta, meillä on huonoja uutisia: bikinien kehittäjällä oli hyvin tiukat kriteerit uima-asulleen!

Ensimmäinen kaksiosainen uima-asu julkaistiin vuonna 1946. Bikinien edeltäjän kehittänyt Jacques Heim nimesi asunsa atomien mukaan; julkistustilaisuuden kruunasi lentokone, joka mainosti asua kirjoittamalla taivaalle ”atome – maailman pienin uima-asu”.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Muutamaa viikkoa myöhemmin kilpaileva suunnittelija Louis Reard kuitenkin änkesi samoille markkinoille. Hän julkaisi uudenlaisen muotiluomuksen, bikinit, tietäen hyvin, että lehdistö sekoaisi hyvin paljastavasta asusta. Bikinien nimi valittiin Tyynellä valtamerellä sijaitsevan Bikinin atollin mukaan.

Bikinien piti mahtua vihkisormuksen läpi

Reard palkkasi eksoottisen tanssijan esittelemään uima-asua, koska tavanomaiset mallit eivät olleet halukkaita esiintymään navan paljastavassa asussa – sellainen kuin oli tuohon aikaan tavatonta. 

Jos nykyiset uima-asut tuntuvat liian paljastavilta, meillä on huonoja uutisia: mielikuva on väärä. Reardilla oli bikineille tiukat kriteerit: tarina kertoo, että erään mainoskampanjan aikana Reard julisti uima-asun liian raskastekoiseksi, jos sitä ”ei kyennyt vetämään vihkisormuksen läpi”!


Lähde: Huffingtonpost.com , Wikipedia, Time.com

***

5:47

1:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja