Biden nostamassa USA:n apulaisterveysministeriksi transsukupuolisen lääkärin: "Historiallinen ja erittäin pätevä valinta"

Yhdysvaltain presidentiksi huomenna nouseva Joe Biden ehdottaa maan apulaisterveysministeriksi Pennsylvanian osavaltion terveysministeriä, lääkäri Rachel Levineä. Asiasta uutisoivat muun muassa CBS News ja uutistoimisto AFP.

Jos nimitys vahvistetaan kongressin ylähuoneessa, Levinestä tulee liittovaltion historian ensimmäinen transsukupuolinen senaatin vahvistamassa johtavassa virassa. Levine on lastenlääketieteen ja psykiatrian professori Penn Staten lääketieteellisessä korkeakoulussa.

Biden kertoo lausunnossa Levinen tuovan kaivattua vakaata johtajuutta ja asiantuntijuutta, joita tarvitaan pandemian vastaisessa kamppailussa.

– Levine tuo vakaata johtajuutta ja oleellista asiantuntijuutta, joita tarvitsemme saattaaksemme kansan tämän pandemian lävitse. Hän on historiallinen ja erittäin pätevä valinta auttamaan tämän hallinnon terveystoimien johtoa, Biden kertoi.

Maan terveysministeriksi Biden on nimittämässä kalifornialaispoliitikon Xavier Becerran.

Terveysviranomaisten johtoportaan nimitykset ovat Bidenin hallinnolle tavallistakin tärkeämpiä keskellä koronapandemiaa, joka on surmannut liki 400 000 ihmistä Yhdysvalloissa. Bidenin hallinnon tavoitteena on, että 100 miljoonaa amerikkalaista on saatu rokotettua presidentin sadan ensimmäisen virassa vietetyn päivän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat