Mainos

Bensan hinta nousussa – huima nousu vuoden alusta

Polttoaineiden hinnat ovat selkeässä nousussa. 95E10-laadun hinta on Polttoaine.net-verkkosivuston mukaan tänään keskimäärin 1,54 euroa litralta. Litrasta dieseliä pitää maksaa 1,35 euroa.  

Öljy- ja biopolttoainealan hintaseurannan mukaan bensan hinta oli kuukausi sitten viisi senttiä alempi kuin nyt. Vuoden alusta keskihinta on noussut lähes 20 senttiä litralta.  

Sen sijaan dieselin hinta ei ole liikahtanut kuukauden takaisesta. Tammikuun puolivälistäkin dieselin hinta on kohonnut vain seitsemän senttiä.

Sekä bensiinin että dieselin kuluttajahinnat olivat alimmillaan tammikuussa. Bensiinin maailmanmarkkinahinnat kääntyivät nousuun jo marraskuun loppupuolella.

Maailmanmarkkinahintojen nousua on jatkunut huhtikuun lopulle saakka. Nyt hinnat ovat lievässä laskussa.

Raakaöljyn hinta syöksyi viime vuonna yli 100 dollarin tasolta tynnyriltä alimmillaan noin 50 dollariin tämän vuoden alussa. Brent-laadun hinta on tänään liikkunut runsaassa 67 dollarissa tynnyriltä.

Polttoaineiden hintoihin vaikuttavat raakaöljyn lisäksi valuuttakurssit. Euron heikentyminen dollaria vastaan nostaa öljytuotteiden kuluttajahintoja, sillä öljykauppaa käydään dollareissa.  Euro on heikentynyt tänä vuonna tuntuvasti, mutta aivan viime aikoina euro on toipunut 1,07 dollarin tasolta noin 1,12 dollariin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.