Belleruche 2001

M. Chapoutier AC Côtes du Rhône RanskaHinta: 10,20 euroaAlkon Nro 456457 Tämän viinin Grenache ja Syrah -rypäleet tulevat Belleruchen tarhalta, joka on levittäytynyt Sabele:n ja Ségure:n kylien alueelle. Viiniä on osittain kypsytetty tammitynnyreissä, millä pyritään tuomaan viiniin vivahteikkuutta. Kuten kaikki Chapoutierin viinit, tämäkin on tuotettu biodynaamisin menetelmin. Michel Chaputier uskoo, että hienot viinit tehdään nimenomaan viinitarhoilla eikä kellareissa. Tekijän tulee antaa viinin tehdä itse itsensä ja mukautua luontoon eikä muokata sitä. Hieno osoitus lähimmäisten huomioimisesta on se, että Chapoutier oli ensimmäinen tuottaja, joka etiketeissään otti käyttöön sokeain- eli Braillen pistekirjoituksen.

Viini on melko kirkas ja runsaan sinipunainen. Tuoksu on puhdas, runsas ja eloisa. Siinä on kirsikkaisuutta sekä karhunvadelmaa, jota tukee paahteisuus kahvin muodossa. Tammen käyttö on hallittua.

Maku on kuiva ja linjassa tuoksunsa kanssa. Se on aromaattinen ja samalla tummien marjojen sävyttämä. Keskitäyteläiseen viiniin on saatu hyvä tasapaino ja miellyttävä pitkähkö marjojen sävyttämä pehmeä jälkimaku.

Minkä kanssa?

Sopii hyvin kovahkojen juustojen kumppaniksi, mutta on omiaan myös aromaattisten liharuokien kanssa. Paahteinen viini sopii hyvin paahteisille ruoille. Kannattaa silti kokeilla muhevien lihapatojen kanssa, sillä tässä viinissä on riittävästi aromikkuutta, jottei viini jää ruoan alle piiloon.

Viiniarvostelu: sommelier Petri Pellinen

Ruokalan viiniarvostelu MTV3-kanavalla perjantaisin Ihanan aamun ruokaosuuden jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja