Belgialaismuusikko Milow hurmaa vaatimattomuudellaan

Belgialainen muusikko Milow ei halua olla itsekäs ja tehdä kappaleita ainoastaan omasta elämästään, vaan luoda tarinoita, joihin jokainen voi samaistua. Lue, mitä muuta Suomessa vieraillut mies paljasti Helmen haastattelussa!

Kalju belgialaismies kävelee kohti Helmen haastattelua englanniksi vitsaillen ja älypuhelintaan näppäillen. Mies on Milow-artistinimellä paremmin tunnettu Jonathan Vandenbroeck, 30, joka on tehnyt musiikkia jo viisitoista vuotta. Belgialaismies hymyilee aidon iloisesti ja esiintyy arkisen tuttavallisesti, vaikka uusi North and South -albumi on juuri julkaistu Suomessa, arjet täyttyvät promoamisesta ja matkustelusta ja menestys ammattimaisena muusikkona on saavutettu.

Milow kertoo olleensa viimeksi Suomessa vuonna 2009, päivää ennen itsenäisyyspäivää. Keikka oli miehen ensimmäinen kylmässä Pohjolassa ja teki lähtemättömän vaikutuksen: ihmiset olivat juhlatuulella ja meininki oli mitä mainioin. Saman matkan aikana mies kävi esiintymymässä myös 50 kaivostyöntekijälle Pyhäsalmen kaivoksessa miltei 1,5 kilometrin syvyydessä.

– Belgialainen televisio-ohjelma haastoi minut epävirallisen maailmanennätyksen luomiseen. Pidän haasteista, joten ryhdyin tietenkin heti tuumasta toimeen, mies naureskelee.

Milow pohtii, miten suomalaiset ja belgialaiset eroavat toisistaan, mutta tyytyy toteamaan, että me taidamme olla loppujen lopuksi melko samanlaisia, ovathan maamme vielä melko lähekkäin.

– Jos asiaa miettii pinnallisesti, belgialaiset ovat kyllä tummempia piirteiltään. Maailmaa taidamme katsoa kuitenkin melko samalla tavalla, mies lisää.

Mikä mies?

Milow vietti lukion jälkeen vuoden Yhdysvalloissa, jonka lisäksi hän on opiskellut elokuva-alaa ja politiikkaa Brysselissä. Opinnot eivät liittyneet mitenkään miehen nykyiseen uraan, mutta hän koki sen pelkäksi edukseen.

– Minulle oli selkeintä, että musiikkiurani ja opintoni erosivat selvästi toisistaan. Opinnot antoivat jonkinlaista rakennetta elämääni.

– Minusta on tullut artisti pitkällisen prosessin kautta, jonka aikana oma tyylini on kehittynyt. Päätin kokeilla ammattimaiseksi muusikoksi ryhtymistä. Ajattelin, että jos en anna muusikon uralle mahdollisuutta, saatan katua tulevaisuudessa. Vuoden 2007 alussa tajusin ensimmäisen kerran, että tämä voisi oikeasti toimia: olin 25-vuotias ja tulossa tunnetuksi Belgiassa.

Välittömyydellään ja vaatimattomuudellaan vakuuttava mies kertoo, ettei halua olla itsekäs laulaja-lauluntekijä ja kirjoittaa kappaleita ainoastaan omasta elämästään.

– Minulle ei tule mieleen aihetta, josta en voisi tehdä kappaletta. Minua inspiroi kaikki. Tarkastelen ympäröivää maailmaa ja kirjoitan sen pohjalta kappaleita. Haluan kertoa tarinoita, ja että kappale muodostuu alusta, keskikohdasta ja lopusta, joilla on merkitys. Olen kirjoittanut fiktiivisiä kappaleita esimerkiksi asioista, joista olen lukenut sanomalehdissä, ja myös faktapohjaisia kappaleita erittäin henkilökohtaisista asioista.

Sosiaalisen median superkäyttäjä

Kiihkeästi omaan musiikkiinsa suhtautuva mies rakastaa työtään ja saa siitä energiaa painaa eteenpäin.

– Tunnen itseni etuoikeutetuksi, koska saan tehdä töitä haluamallani alalla. Joskus ihmiset kysyvät minulta, eikö ole vaikea soittaa samoja kappaleita uudestaan ja uudestaan. Keksin kuitenkin tuhat asiaa, joita olisi vaikeampi toistaa tai hirveämpi tehdä.

Mikä sitten on parasta muusikon ammatissa?

– Rakastan kommunikointia yleisön kanssa ja sitä, kun välillämme virtaa energiaa. Esiintyessäni tunnen saavani myös yleisöltä jotain. Näinä päivinä kommunikointi ei onneksi lopu albumin tekoon ja kappaleen kirjoittamiseen, vaan fanit voivat esimerkiksi Facebookissa tai YouTubessa antaa palautetta ja kommentoida kappaleitani.

Ja sosiaalisissa medioissa Milow viihtyykin, mistä kertoo myös kädessä viihtyvä älypuhelin. Hän on uusinut jopa nettisivunsa, jotta voisi päivittää niitä aktiivisemmin ja kertoa näin faneillensa ja ystävillensä, missä milloinkin liikkuu. Siirtymäajan paikasta toiseen mies käyttää puhelimensa parissa: kotisivuja päivittäen, Twitter-päivityksiä laatien ja Facebookia selaten.

– Nyt minulla on jo 2000 ystävää Suomesta Facebook-sivuillani! On hauskaa nähdä, mistä fanini ovat, Milow hehkuttaa.

Kuuntele Milow'n You and Me (In My Pocket) -kappale YouTubesta!


MTV3/Helmi

Kuvat: Jenni Junkala ja www.milow.com / William Rutten

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja