Mainos

Belfastin eläintarha etsii mystistä "elefanttien enkeliä"

Belfastin eläintarha on aloittanut kampanjan tunnistaakseen naisen, joka hoiti eläintarhan elefanttia takapihallaan toisen maailmansodan aikana, kertoo Telegraph.co.uk.

Sheilana tunnettu pikkuelefantti evakuoitiin eläintarhasta 1941. Hoitajat pelkäsivät elefantin kuolevan tai aiheuttavan kaaosta, mikäli joku laskisi sen vapaaksi. Sheila oli yksi onnekkaista, sillä monet eläintarhan eläimistä kuolivat tai määrättiin nukutettaviksi sodan aikana.

Elefantin ihmeellinen kohtalo vei sen pienen punatiilisen talon takapihalle. Nimettömäksi jäänyt nainen antoi eläimelle suojapaikan kodissaan, kunnes pommitukset olivat ohi.

Ainutlaatuinen tarina

Nyt, eläintarhan 75-vuotisjuhlan kynnyksellä, Belfast Zoon johtajat ovat viimein päättäneet ottaa selvää "elefanttienkelin" henkilöllisyydestä. Henkilökunnan mukaan eläintarhalla on monia jännittäviä tarinoita, mutta norsusta huolehtineen "enkelinaisen" tarina on mielenkiintoisin.

– Mystisen naisen tarjoama hoiva on ainutlaatuista eläintarhamme historiassa. Haluaisimme löytää hänen omaisensa, jotta koko tarina saataisiin selville, kertoo eläintarhan johtaja Mark Challis.

Eläintarhalla on vain muutama rakeinen kuva, jossa kaksi naista istuu puutarhatuoleilla katsellen vesiämpäristä juovaa Sheilaa. Väliaikainen koti ei järkyttänyt norsuvauvaa: se palasi eläintarhaan ja eli vielä 25 vuotta!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.