Mainos

BBC: Useat brittiopiskelijat rahoittavat opiskelunsa myymällä itseään

Yliopistojen lukuvuosimaksujen moninkertaistuttua varakkaita ”sponsoreita” ja köyhiä opiskelijoita yhdistävien nettisivujen määrä on lisääntynyt.

Yhä useampi varaton yliopisto-opiskelija turvautuu Britanniassa itsensä myymiseen. Varsinkin varakkaiden ”sponsorien” apu on noussut viime vuosina kovaan suosioon. Internetistä löytyy useita verkkosivuja, joissa varakkaat miehet ja naiset tarjoavat apua köyhille opiskelijoille.

BBC:n mukaan sivustoille rekisteröityneet käyttäjät solmivat sopimuksia, jotka sisältävät ”seuranpitoa” maksua vastaan. Sopimukset voivat BBC:n mukaan olla hyvinkin yksityiskohtaisia ja sisältää tarkat tapaamisajat ja tapaamisissa sallitut tai kielletyt asiat. Nuoret saavat ”sugar daddylta” tai ”sugar mamalta” rahallisen korvauksen lisäksi kalliita lahjoja, kuten ulkomaanmatkoja.

Yliopisto-opiskelu Britanniassa kallistui huomattavasti, kun konservatiivijohtoinen hallitus kolminkertaisti korkeakoulujen vuosimaksujen enimmäismäärää vuonna 2012. Jopa kolme neljästä koulusta alkoi velottaa opiskelijoilta korkeinta mahdollista summaa, yli 12 000 euroa vuodessa.

Palvelun tarjoaja kiistää seksikaupan

Palvelua tarjoavat sivustot vakuuttavat, että kyseessä ei ole seksikauppaan tarkoitettu palvelu, vaikka asiakkaat seksiä harrastavaisivatkin.

BBC:n haastattelema opiskelija ”Freya” kertoo kuitenkin heti harrastavansa seksiä rahasta. Hän ryhtyi ”sugar babeksi” kun kahdesta työstä saatu palkka ei riittänyt opintojen rahoittamiseen.

– Tein enimmäkseen baaritöitä, joista tienasin seitsemän euroa tunnissa. Se kuitenkin vaikutti liian paljon opintoihini. Nyt ”sponsorien” ansiosta voin keskittyä opintoihini täysillä, 22-vuotias ”Freya” kertoo.

Palvelusta seuraa hankknut 38-vuotias ”Mike” kertoo BBC:lle maksavansa seuralaiselleen kuukaudessa yli 4000 euroa. Hän kertoo ostavansa seuraa, koska aika ei riitä seurusteluun. Hän myös myöntää kiertelemättä, että odottaa saavansa seksiä vastineeksi rahoilleen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.