Mainos

BBC: Ranskassa alkaa Isis-oikeudenkäynti – suurin osa syytetyistä Syyriassa

Ranskan pääkaupungissa Pariisissa alkaa tänään oikeudenkäynti seitsemää miestä vastaan, joita epäillään Isis-taistelijoiden värväämisestä Syyriaan. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Syytteessä olevista yhden epäillään olevan Isis-järjestön arvostetuimpia ulkomaisia värvääjiä. Salim Benghalem -nimisen miehen epäillään tällä hetkellä olevan Syyriassa. Hänet on yhdistetty terroristisoluun Pariisissa. Samainen terroristisolu on aikaisemmin yhdistetty Cherif Kouachiin, joka veljensä kanssa hyökkäsi tammikuussa satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen surmaten 12 ihmistä.

Oikeudenkäynti on ensimmäinen Pariisin marraskuisen terroristihyökkäysten jälkeen. Isis on kertonut olleensa 130 ihmisen hengen vaatineiden iskujen takana.

Benghalemin vaimo on kertonut aikaisemmin poliisille, että mies palaa Ranskaan ainoastaan toteuttamaan iskuja. Mies on esiintynyt Isiksen propagandamateriaalissa ja on lähteiden mukaan ollut Ranskan kohde Syyrian Raqqan ilmaiskuissa.

Yhdysvallat on syyttänyt miestä Isiksen mestauksien suorittamisesta ja miehen tiedetään olleen al Nusta Fron -terroristiryhmän jäsen ennen liittymistään Isis-järjestöön.

Muiden syytettyjen kerrotaan myös olevan parhaillaan Syyriassa. Ainoastaan yksi syytetyistä on Ranskassa.

Ranskassa olevan syytetyn asianajaja on kertonut pelkäävänsä, että syytetty ei saa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.