Mainos

BBC: Britannia ei jaa enää Manchesterin iskun tietoja Yhdysvalloille, taustalla brittejä raivostuttanut tietovuoto

Britannian poliisin mukaan Manchesterin terrori-iskun tutkintaan liittyvät tietovuodot vaarantavat koko tutkinnan. BBC:n mukaan Britannian viranomaiset ovat vuotojen takia keskeyttäneet tutkintatiedon jakamisen yhdysvaltalaisten kollegoiden kanssa.

Brittimedian mukaan Britannian pääministeri Theresa May aikoo ottaa tietovuodot esille Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa Brysselissä, kun he tapaavat Naton huippukokouksen yhteydessä.

Britannian sisäministeri Amber Rudd hiillosti aiemmin Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaavaa virastoa ja muita tiedusteluviranomaisia sen jälkeen, kun muun muassa iskun epäilty tekijä vuoti amerikkalaismedialle ennen kuin brittiviranomaiset olivat halukkaita tuomaan tietoja julkisuuteen.

Tietovuodot jatkuivat tämän jälkeen, kun New York Times julkaisi ilmeisesti tutkijoiden räjähdyspaikalta ottamia kuvia.

– Me olemme todella raivoissamme. Tällaista ei voida hyväksyä, Britannian hallituksen lähde sanoi vuodoista uutistoimisto AFP:n mukaan.

Maanantai-iltana tehdyssä iskussa kuoli 22 ihmistä ja kymmeniä haavoittui. Sairaalassa on hoidettavana 64 ihmistä, heistä parikymmentä tehohoidossa.

Räjähdys tapahtui yhdysvaltalaisen laulajan Ariana Granden konsertin loputtua. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.