Mainos

Batasuna-kokouksen kielto sai baskit kaduille

Espanjan ylioikeus kielsi Batasunan kokouksen syyttäjäviranomaisten ja terroritekojen uhrien vetoomuksesta. Batasuna tunnetaan separatistijärjestö ETA:n poliittisena siipenä.

Pohjois-Espanjassa useat tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään baskien separatistipuolueen Batasunan kokouksen kieltämistä vastaan.

Mielenosoittajat kokoontuivat Barakaldon kaupungissa lähelle Bilbaota kokouspaikaksi suunnitellun kongressikeskuksen edessä. Batasunan puoluejohtaja Arnaldo Otegi vakuutti puheessaan tukijoukoilleen, ettei baskialueen rauhanprosessi ole uhattuna, vaikka sen tielle onkin ilmaantunut puoluekokouksen kieltämisen kaltaisia esteitä. Otegi arvioi, että rauhanprosessi etenee "vääjäämättömästi" kohti konfliktien ratkaisua.

Maan ylioikeus kielsi tiistaina puoluekokouksen järjestämisen sen jälkeen kun syyttäjäviranomaiset sekä terroritekojen uhrit olivat vedonneet oikeuteen.

Batasuna tunnetaan baskien separatistijärjestön ETA:n poliittisena siipenä. Korkein oikeus kielsi puolueen toiminnan vuonna 2003, koska Batasuna ei suostunut tuomitsemaan ETAn toimintatapoja. Puolue on kuitenkin edelleen suosiossa baskialueilla, joilla se toimii yhä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.